Altınordu Belediye Başkanı Ulaş Tepe, ilçenin önemli noktalarından biri olan ve halk arasında "Kasaplar Sokağı" olarak bilinen Düz Mahalle Yıldız Sokak için dönüşüm çalışmalarını başlattı. Yıllardır bakımsız görünümü nedeniyle vatandaşlar ve esnaf için sorun teşkil eden sokak, modern bir kimlik kazanacak.Başkan Tepe, projeyi yerinde inceleyerek esnaf ve vatandaşlarla fikir alışverişinde bulundu. Ortak akılla hayata geçirilecek dönüşüm kapsamında, Yıldız Sokak’ın görsel ve işlevsel açıdan yenilenerek cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.“Ben Yaptım Oldu Değil, Biz Yaptık Oldu”
Başkan Tepe, “Uzun zamandır hem esnafımızdan hem de vatandaşlarımızdan bu sokağın rehabilite edilmesi yönünde talepler alıyorduk. Göreve gelir gelmez çalışmalara başladık ve bugün projeyi yerinde değerlendirerek fikir alışverişinde bulunduk. Biz, bu şehri ‘ben yaptım oldu’ anlayışıyla değil, ‘biz yaptık oldu’ anlayışıyla yönetmeye söz verdik. Bugün bunun güzel bir örneğini yaşıyoruz,” dedi.“Görüntü Kirliliği Ortadan Kalkacak”
Başkan Tepe, sokakta uygulanacak yenilikler hakkında şu bilgileri verdi:
“Burada tek tip uygulama yapmayı planlıyoruz. Böylece görüntü kirliliklerini ortadan kaldıracağız ve ferah bir görünüm sağlayacağız. Hem esnafımız hem de vatandaşlarımız projeyi beğendiklerini ifade ettiler. Eksik görülen noktaları da bize ilettiler, bu geri bildirimler doğrultusunda ek çalışmalar yapacağız. En kısa sürede projeyi hayata geçirerek Yıldız Sokak’ı yenilenmiş haliyle halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz.”Altınordu Belediyesi, Yıldız Sokak’ı modern bir kimliğe kavuşturmayı hedeflerken, şehrin diğer bölgelerinde de benzer projelerle modernleşme çalışmalarını sürdürecek.