Ordu'da Tarım ve Hayvancılık İçin 12 Milyon TL'lik Dev Yatırım

Ordu'da Tarım ve Hayvancılık İçin 12 Milyon TL'lik Dev Yatırım

TAKİP ET

Ordu'da tarım ve hayvancılığı geliştirmek amacıyla toplam 11 milyon 955 bin TL bütçeli üç proje için protokoller imzalandı.


Ordu Valisi Muammer Erol, Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenecek üç projenin imza törenine katıldı. Tören, DOKAP Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

İmza töreninde Vali Muammer Erol’un yanı sıra DOKAP Başkanı Hakan Gültekin ve Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Kemal Yılmaz da hazır bulundu. Toplam bütçesi 11 milyon 955 bin TL olan projeler tarım ve hayvancılık alanında önemli destekler sunacak.

İmzalanan projelerden ilki, Aromatik Bitki Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi oldu. 3 milyon 205 bin TL bütçeli bu proje kapsamında 5.600 adet kuşburnu, 4.500 adet maviyemiş ve 7.500 adet aronya fidanı ile birlikte sulama sistemi temin edilecek.

İkinci proje olan Küçükbaş Hayvancılığın Desteklenmesi Projesi kapsamında 3 milyon 750 bin TL bütçe ile 150 adet şaftlı kırkım makinesi alınacak.

Üçüncü proje ise Fındık Bahçelerinde Yarka Projesi olarak açıklandı. Bu proje kapsamında 5 milyon TL’lik bütçe ile 20.000 adet yarka (yumurtacı genç tavuk) üreticilere dağıtılacak.

İmzaların atılmasının ardından konuşan Vali Muammer Erol, projelerin Ordu için hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçen kurumlara teşekkür etti.