Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, modern tarımsal sulamayı yaygınlaştırmak, tarım arazilerinden en yüksek verimi sağlamak, sağlıklı içme suyu temin etmek ve taşkın risklerine karşı yerleşim alanlarını korumak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla Türkiye’nin su kaynaklarını en verimli şekilde değerlendirmeye devam ediyor.Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Ordu’ya yapılan yatırımları değerlendirerek şunları söyledi: “Ordu’ya 37 milyar 453 milyon TL değerinde 108 tesis inşa ettik. Bu yatırımlarla su kaynaklarımızı en iyi şekilde yöneterek toprağımıza bereket, enerjimize güç, üretimimize değer kattık. Ordulular için daha fazla çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz.”Su Yönetimi ve Stratejik ÖnemiSon yıllarda iklim değişikliği ve küresel ısınma nedeniyle suyun stratejik öneminin daha da arttığını vurgulayan Balta, suyun güvenli, kesintisiz ve istenilen miktarda sağlanabilmesi adına su depolama tesislerinin kritik rol oynadığını ifade etti. Balta, “Havza özelliklerine göre planlanan su depolama tesisleri, su çevriminin en önemli halkasını oluşturuyor ve kuraklık ile taşkın dönemlerinde hayati bir görev üstleniyor,” dedi.Yapay Zekâ Destekli Sulama SistemleriTeknolojinin gelişmesiyle birlikte sulama sistemlerine yapay zekâ destekli otomasyon uygulamalarını entegre ettiklerini belirten Balta, bu sayede tarımsal verimi artırırken su israfını en aza indirdiklerini söyledi. “Asgari su kullanımıyla azami verimi elde etmek için en yeni teknolojileri kullanıyoruz. Çünkü suyun olduğu yerde hayat, bereket ve medeniyet vardır.”DSİ olarak 100 yıllık tecrübe ve bilgi birikimiyle suya verdikleri önem sayesinde örnek gösterilen bir kurum olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Balta, suyun her damlasının değerli olduğunu ve bu anlayışla çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.
Ordu Üniversitesi Barajı
DSİ'nin Ordu'da yaptığı yatırımlar arasında Ordu Üniversitesi Barajı da yer alıyor. Ordu Üniversite Barajı, 35,50 metre yüksekliğinde olup, 208.000 m³ su biriktirme hacmine sahip.
Ordu Üniversitesi Barajı
DSİ'nin Ordu'da yaptığı yatırımlar arasında Ordu Üniversitesi Barajı da yer alıyor. Ordu Üniversite Barajı, 35,50 metre yüksekliğinde olup, 208.000 m³ su biriktirme hacmine sahip.