19 Eylül Gazeteciler Derneği'nden kınama
Yayınlanma :
29.04.2020 15:00
Güncelleme :
30.04.2020 18:14
Geçtiğimiz günlerde ilimizden basın özgürlüğü ve haber alma hürriyetini engelleyici ilginç ve çok tartışılacak bir gelişme yaşanmıştır.
Gazeteci arkadaşımız Erol Karaer in yayınladığı bir haberle ilgili açılan soruşturma kapsamında telefonuna el konulmuştur. Telefona el konulma nedeni de bahse konu haberin kaynağını öğrenmek için olduğu görülmektedir.
Kurumların ve kişilerin kendileri ile ilgili haberler konusunda şikayette bulunma, düzeltme isteme ve dava açma hakları bulunmaktadır. Bunları anlayışla ve bir hak olarak karşılıyoruz.
Ancak gazetecinin Haber kaynağını mahkemede bile açıklama zorunluluğu bulunmamaktadır. Böylesi bir durumda daha soruşturma safhasında gazetecinin Haber kaynağını tespit etmek için telefonuna el konulması bize göre bir hukuk cinayetidir.
Gazetecinin devlete karşı işlenen suçlar ve Terörle ilgili suçların dışında telefonuna el konulması örneği ilk defa karşımıza çıkmıştır.
Basının haber verme, halkın haber alma hürriyetini engelleyici, Anayasa ve yasalara aykırı bu olayı şiddetle kınıyor, yanlıştan dönüleceği ve sorumlular hakkında da gereğinin yapılacağı umuduyla arkadaşımıza Geçmiş olsun diliyoruz.
19 Eylül Gazeteciler Derneği
Yönetim Kurulu
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: