Fındık üretiminde bu yıl ciddi kayıplar yaşandığını ifade eden CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, üreticinin emeğini korumak için kamuoyuna çağrıda bulundu. “Fındığın çoğu yandı, kalan ürünün de büyük kısmı içi boş ve kalitesiz. Bu yıl rekolte en fazla 300-350 bin ton olur,” diyen Adıgüzel, fındık fiyatlarının 400-500 TL bandını aşacağını iddia etti.
Ferrero ve bazı alıcı firmaların piyasa üzerinde baskı kurmaya çalıştığını öne süren Adıgüzel, “Bu yüzden Ferrero’nun desteklediği tüccar çevreleri, 600 bin tonluk hayali rekolte açıklamaları yapıyor. Ama gerçekler ortada, fındık yok,” dedi.
Açıklamasında sert ifadelere de yer veren Adıgüzel, “Bu millet dardayken bile üreticinin alın terini sömürmeye çalışanlar var. Bu yıl fındık fiyatını ne tüccar ne de yabancı firma belirleyecek. Üretici ne derse o olacak. Alırsan bismillah 300, almazsan 500, hadi yallah,” ifadelerini kullandı.
Adıgüzel, üreticilere fındıklarını ucuz fiyatla satmamaları çağrısında bulundu ve kamu kurumlarını da üreticinin yanında durmaya davet etti.
Yorumlar
Kalan Karakter: