Akkuş enerji üssü oluyor
Yayınlanma :
15.11.2020 13:12
Güncelleme :
15.11.2020 13:12
Alternatif enerji kaynaklarının tespit edilerek bu kaynaklardan yüksek verimle faydalanılması amacıyla Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler’in himayesinde Akkuş ilçesinde başlatılan RES (Rüzgar Enerji Santrali) Projesi, ilçeyi enerji üssü yapacak.
58,59 ve 60. hükümetlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığını yürüten Başkanımız Güler, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı sürecinde de enerji yatırımlarına ağırlık veriyor. Mevcut enerji kaynaklarının yanı sıra alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarına ait potansiyelin değerlendirilmesi için Başkanımız Güler’in başlattığı çalışma sonucu, Akkuş’un 1.750 rakımlı Taz Yaylası’nda RES Projesi başlatılmıştı. Güvenilir rüzgâr enerji potansiyelinin yüksek olduğu Taz Yaylası’nda kurulumu halen devam eden projeyle üretilen enerji Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinin 1 yıllık enerji ihtiyacını karşılayacak güce sahip olacak.
“ÜLKEMİZİN EKONOMİSİNE KATKI SUNACAĞIZ”
Projeyle birlikte hem belediyelerin hem de ülke ekonomisine katkı sağlanacağını belirten Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterimiz Coşkun Alp, “Bu tür projelerin ilimizde çoğaltılması ve ülke ekonomisine de katkı sağlaması noktasında faydaları olacağına inandığımızdan bu işlere Büyükşehir Belediyesi olarak öncülük ediyoruz. Bu anlamda Akkuş Taz Yaylası’nda RES kurulumu yaparak enerji üretmeye başlayacağız. Belediyelerin elektrik ihtiyacını buradan karşılayacağız. Hem belediyelerimizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sunmuş olacağız” dedi.
“İLÇEMİZİ DOĞA DOSTU ENERJİ ÜSSÜ YAPACAĞIZ”
Ordu’nun elektrik enerjisinin Akkuş’tan sağlanacağını söyleyen Akkuş Belediye Başkanımız İsa Demirci, “Bakanımızın, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı olmasıyla birlikte ilçelerimizi bir alanda öne çıkartma çalışmaları ve geçmişinde de enerji bakanı olmasından dolayısıyla Akkuş ilçemizi doğa dostu enerji üssü yapma gayretleri sayesinde yapılan çalışmalar bugün meyvesini vermeye başladı. Ordu’nun enerjisini Akkuş’tan üreteceğiz mesajıyla başlayan bir süreçte bugün yaylamızda 12 megawatlık RES’in kurulumu yapılıyor” şeklinde konuştu.
“BELEDİYELER ARASINDAKİ EN BÜYÜK YATIRIM”
Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler öncülüğünde Ordu’nun Türkiye’de adından söz ettireceğini dile getiren Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanımız Mustafa Uysal, “Sayın Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler Türkiye’de enerjinin babasıdır. Belediyeler arasındaki en büyük yatırımı Ordu’ya kurmak Sayın Bakanımızın öncülüğünde olacak. Bizim şu andaki amacımız ilimizin ihtiyacı olan enerjiyi karşılamak olacak. Yakın bir zamanda da hem ilçe belediyelerimizin hem de bölgedeki sanayi tesislerimizin enerjisini karşılayacak büyüklükte yatırım yapmaya hazırlanıyoruz. 12 megawatlık RES’imiz 36 megawata kadar çıkacak. Bu bizler için önemli bir başlangıç. Sayın Bakanımızın öncülüğünde Türkiye’de çok fazla söz ettireceğiz. Ordu Büyükşehir Belediyemizin yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek yatırımı 4 adet türbin kurarak sağlamış olacağız. Bunu hanelere yaygınlaştırdığımız zaman Ünye, Fatsa ve Altınordu’daki elektrik ihtiyacını karşılayan yatırımı yapmış olacağız” diye konuştu.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: