14 Ocak Cuma Günü Fındık Fiyatları

TAKİP ET

Fındık fiyatlarında durgunluk hakim. Bu sezon inişli çıkışlı grafik çizen fındık fiyatları üreticiyi memnun etmedi.
Serbest piyasa 25 TL’den açıldı daha sonra fiyatlar 23 TL’ye kadar geriledi. Dövizdeki dalgalanmayla birlikte fiyatlar 37 TL’yi gördü. Sonra düşüş yaşandı. 29 TL’ye gerileyen fiyatlar 34 TL’ye çıktı. Daha sonra fiyatlar aşağıya doğru inmeye başladı. 
32 TL’ye gelen fiyatlar bugün de değişmedi. 14 Ocak Cuma günü Ordu’da serbest piyasada 50 randımanlı kabuklu fındık 32 TL’den işlem görüyor.
FINDIK 40 TL OLMALI
Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım, fındık fiyatlarının enflasyonun altında kaldığını yazdı. Yıldırım,” Dolara göre bugün fındık 40 TL olmalı” dedi.
Yıldırım’ın fındıkla ilgili yazdığı makalede konuyu şu şekilde gündeme getiriyor;
… Bugünlerde fındık üreticisine verilen fındık fiyatı da tartışılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 ürünü kabuklu fındık alım fiyatını 12 Ağustos 2021'de açıkladı. Toprak Mahsulleri Ofisi'nin Giresun kalite fındığın kilosunu 27 liradan, levant kalite fındığın 26.5 liradan ve sivri fındığın ise 25.5 liradan alacağını ilan etti. Geçen yıla göre alım fiyatları yüzde 20 artırıldı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun yılsonunda açıkladığı enflasyon yüzde 36,8 oldu. Fiyat enflasyonun 16,8 puan altında kaldı. Dolar bazında bakıldığında fındık alım fiyatı Ağustos ayında kilo başına 3 dolar civarındaydı. Bugünkü kurlarla 3 dolar yaklaşık 40 liraya denk geliyor. Ama piyasada fındık fiyatı bunun çok altında. Açıklanan fiyat üreticiyi değil ama alıcıları memnun etti.
 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});