19 Eylül Gazeteciler Derneği'nden kınama

TAKİP ET


Geçtiğimiz günlerde ilimizden basın özgürlüğü ve haber alma hürriyetini engelleyici ilginç ve çok tartışılacak bir gelişme yaşanmıştır.
Gazeteci arkadaşımız Erol Karaer in yayınladığı bir haberle ilgili açılan soruşturma kapsamında telefonuna el konulmuştur. Telefona el konulma nedeni de bahse konu haberin kaynağını öğrenmek için olduğu görülmektedir.
Kurumların ve kişilerin kendileri ile ilgili haberler konusunda şikayette bulunma, düzeltme isteme ve dava açma hakları bulunmaktadır. Bunları anlayışla ve bir hak olarak karşılıyoruz.
Ancak gazetecinin Haber kaynağını mahkemede bile açıklama zorunluluğu bulunmamaktadır. Böylesi bir durumda daha soruşturma safhasında gazetecinin Haber kaynağını tespit etmek için telefonuna el konulması bize göre bir hukuk cinayetidir.
Gazetecinin devlete karşı işlenen suçlar ve Terörle ilgili suçların dışında telefonuna el konulması örneği ilk defa karşımıza çıkmıştır.
Basının haber verme, halkın haber alma hürriyetini engelleyici, Anayasa ve yasalara aykırı bu olayı şiddetle kınıyor, yanlıştan dönüleceği ve sorumlular hakkında da gereğinin yapılacağı umuduyla arkadaşımıza Geçmiş olsun diliyoruz.
19 Eylül Gazeteciler Derneği 
Yönetim Kurulu