21 Ekim Perşembe Güncel Fındık Fiyatları. Fındık Fiyatları Kaç TL Oldu

TAKİP ET

Serbest piyasada fındık fiyatlarının ne kadar olduğu araştırılıyor. Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy, serbest piyasadaki fiyatların maliyeti bile karşılamadığını söyledi.
Ordu’da 50 randımanlı kabuklu fındık 24 TL’den işlem görüyor. Serbest piyasada fındık fiyatları 25 TL’den açıldı. Daha sonra fiyatlar 23 TL’ye kadar düştü. Ekim ayı ile birlikte tekrar toparlanan fiyatlar 24 TL’ye kadar yükseldi. Fiyatlar bir haftadır 24 TL’e çakılıp kaldı.
BU FİYATLAR MALİYETİ KARTARMIYOR
Ziraat Mühendisi Haluk Şensoy, 24 TL’lik fiyatın üreticiyi memnun etmediğini söyledi. Sezon öncesi 36 TL fiyat istediklerini belirten Haluk Şensoy, “ Fındıkta beklentimiz 36 TL idi. Ancak bunun altında bir fiyat açıklandı. Serbest piyasada oluşan fiyat TMO’nun da altında. Bu fiyat maliyeti bile kurtarmıyor. Fiyatlar 27-28’i bulursa üretici biraz olsun rahatlar.
Paraya ihtiyacı olan, sıkıntısı bulunan üreticiler ürünlerini satmak zorunda kaldı. Piyasa TMO’ya yönelmeli. Üretici ürününü TMO’ya vermeye hızlı şekilde devam ederse serbest piyasa panikler ve fiyatlar yükselebilir “ şeklinde konuştu.
TMO 9 MERKEZDE ALIM ALIYOR
Toprak Mahsulleri Ofisi Ordu’da 9 ayrı merkeze alım yapıyor. TMO’da 50 randımanlı kabuklu fındık 26.50’den işlem görüyor. Giresun Kalite fındık ise 27 TL.