25 Aralık Cumartesi Fındık Fiyatları

TAKİP ET

Serbest piyasada fındık fiyatları ne oldu. Dövizdeki ani yükseliş ve düşüşün ardından fındık fiyatları da oturmaya başladı.
Ordu’da serbest piyasada dolardaki artışla 35 TL’ye kadar yükselen fiyatlar sonrasında sert düşüşler yaşadı.
Ordu’da 25 Aralık Cumartesi günü 50 randımanlı kabuklu levant kalite fındık 27.5 TL’den işlem görüyor. Fiyatların bu seviyelerde seyretmesi bekleniyor.
Piyasaya fındık inmiyor
Fındık fiyatların yükselip inmesinin ardından son günlerde serbest piyasaya fındık inmediği belirtiliyor. Üreticinin elinde fazla fındık kalmadığı da ifade ediliyor.
TMO ne yapacak?
Fındık piyasasında gözler Toprak Mahsulleri Ofisi’ne çevrilmiş durumda. Sezon başında 26.5 TL’den fındık alımı yapan TMO fiyatlarını henüz revize etmedi.  TMO’ya da son dönemlerde fındık gelmediği ifade ediliyor.
TMO’nun deposunda bulunan fındığı nasıl değerlendireceği de bilinmiyor.
Kar yağışı fındığa yaradı
Son günlerde yağan karın fındık için olumlu olduğu öğrenildi. Konuyla ilgili bilgi veren uzmanlar, püs döneminde yağan karın gelecek seneki fındık ürünü için iyi olduğunu söylediler. Uzmanlar bu dönemde fındık püslerinin eksi 16 dereceye kadar dayanıklı olduğunu dolayısı ile yağan karın püslerde olumlu gelişme sağlayacağını ve daha iyi karanfil oluşumuna neden olacağını kaydettiler.

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});