3. HAVALİMANI BİLE REFERANSLARI OLDU

TAKİP ET

Ordu Üniversitesi İstatistik Danışmanlık Uygulama ve Araştırma Merkezi (ODİSMER); Araştırma, Deneme Planlama, Proje Danışmanlığı, Veri Girişi, Veri Analizi, Anket Hazırlama ve Uygulama, Sonuç Raporu Hazırlama ve İstatistik Eğitimi gibi birçok alanda verdiği hizmetlerle adından söz ettiriyor.

Kurulduğu 2014 yılından bu yana geçen kısa zamanda kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör araştırıcısına çeşitli konularda hizmet veren ODİSMER, önümüzdeki günlerde yürütülmesi planlanan çok sayıda yeni projenin istatistik danışmanlığını yapmaya hazırlanıyor. Sadece üniversitemizin değil diğer üniversitelerin akademisyen ve öğrencilerinin yansıra birçok kamu kurum ve kuruluşları ile çalışan ODİSMER, ülkemizin en büyük projelerinden biri olan İstanbul 3. Havalimanı İnşaatı Projesini yürüten özel İGA Havalimanı İşletmesi A.Ş.’nin çalışanlarına yaptığı memnuniyet derecesi anket çalışması ile referans ağını güçlendirmeye devam ediyor.

Trabzon, Giresun, Rize, Samsun gibi bölge illerinin yansıra Elazığ ve Ankara gibi ülkemizin farklı illerinden birçok araştırmacının hizmet noktasında Ordu Üniversitesini tercih etmesi, ODİSMER’in yükselen başarı grafiğinin en önemli göstergesi oldu. Hizmet kalitesini her geçen gün artıran ODİSMER, verdiği hizmetlere “Online Başvuru’ hizmetini de ekleyerek, araştırıcıların uzaktan istatistik danışmanlık hizmeti almalarının önünü açtı.

ODİSMER Araştırmacıları Proje Hazırlamaya Teşvik Ediyor

Üniversite bünyelerinde bulunan dengi merkezlerden ayrıcalıklı olarak proje danışmanlığı, anket saha uygulamaları, veri girişi gibi hizmetleriyle alanında en iyisi olmaya çalıştıklarını belirten ODİSMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yeliz KAŞKO ARICI; “ODİSMER sadece veri analizinde değil denemelerin planlanmasında, anketlerin saha uygulamasında, toplanan verilerin bilgisayar ortamına aktarılmasında ve projelerin hazırlanmasında tercih edilen önemli bir merkez durumundadır. Özellikle destek verdiğimiz TÜBİTAK projelerinin kabul edilmiş olması istatistik danışmanlığının bu projelerdeki önemini bir kez daha göstermiştir. Bu öneme binaen ODİSMER olarak, araştırıcıları özellikle TÜBİTAK projesi hazırlamaya cesaretlendiriyor ve yol gösterici olmaya çalışıyoruz. Merkezimizde sosyal bilimlerden sağlık bilimlilerine kadar çeşitli bilim dallarından birçok araştırmacıya bilimsel makale hazırlığı, proje ve tez çalışmaları kapsamında verdiğimiz danışmanlık hizmetlerini büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Güncel bilgisayar programlarının kullanımı ile bilgisayar uygulamalı 30 saat olarak gerçekleştirdiğimiz Temel İstatistik Kursu’nu gelen yoğun talepler doğrultusunda yeniden açmayı düşünmekteyiz. Çalışmalarımızı yakından takip eden ve desteklerini hiçbir zaman bizden esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’a teşekkürlerimi sunuyorum. ” şeklinde konuştu.

Diğer üniversitelerden de kurs vermeleri için davet aldıklarını söyleyen ODİSMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yeliz KAŞKO ARICI, ayrıca ilerleyen zaman içerisinde araştırıcılara özellikle TÜBİTAK projesi hazırlama konusundaki desteklerini arttıracaklarını ifadelerine ekledi.