52 Orduspor'da kadro dışı kalan Anıl Taşdemir konuştu

TAKİP ET

52 Orduspor Futbol Kulübü’nün kadro dışı bırakılan orta saha oyuncusu Anıl Taşdemir, “Çok şanssız bir durumla karşılaştım. Çünkü yıllar sonra Ordu’ya çok başka hayallerle dönmüştüm. Ama bu yaşadığım olaylar beni üzdü” dedi.

2022-2023 sezon başında 52 Orduspor yönetimi tarafından büyük umutlarla transfer edilen ancak Belediye Derincespor müsabakasında 45 dakika süre aldıktan sonra oyundan alınan ve ardından kadro dışı bırakılan Anıl Taşdemir, her şeye rağmen 3 aydır tek başına Karşıyaka Spor Tesisleri’nde antrenmanlarını sürdürüyor.

Şu an hala 52 Orduspor’un lisanslı oyuncusu olan Anıl Taşdemir’in 2023 Mayıs ayına kadar sözleşmesi bulunurken, tecrübeli oyuncu kadro dışı olduğu için idmanlarına takımdan ayrı devam ediyor.

“Ordu’ya da büyük hayallerle geldim”

Kadro dışı bırakılmasını ve sonraki süreci değerlendiren Anıl Taşdemir, şunları kaydetti;

“Çok şanssız bir durumla karşılaştım. Hiç beklemediğim bir şey yaşadım. Çünkü yıllar sonra Ordu’ya çok başka hayallerle dönmüştüm. Ama bu yaşadığım olaylar beni üzdü. 18 yıllık futbol hayatımda, bir kez de Orduspor’da kadro dışı bırakılmıştım ama hiç bu kadar yalnız bırakılmamıştım. Bu yaşadıklarımı hak etmiyorum. Çünkü ben daha önce burada oynayıp insanların sevgisini kazanırken de zorlu süreçler yaşadım. Ama bugün burada 45 dakika ile kadro dışı kaldım. 45 dakika ile yargılanacak bir insan değilim. Çünkü Orduspor’da yaptıklarım orada. Zaten geçen sezon TFF 1.Lig’de 23-24 maç oynadım. 5 gol 5 asist yaptım. Bu sezon Ordu’ya da büyük hayallerle geldim. Şu anda kulübün böyle bir tasarrufu var. 3 aydır kadro dışıyım. 3 aydır idman yapıyorum. Yaklaşık 3 haftadır kulübümüz sağ olsun çift antrenman yaptırıyor. Karşıyaka Spor Tesisleri’nde antrenman yapıyorum.

“Hak etmedim”

Söylenecek çok şey var ama ben Orduspor’da takım kaptanlığı yaptığım ve son olarak 52 Orduspor’da da kaptan olduğum için karakter olarak da bazı şeyleri söylemek bana yakışmaz. Kulübün tasarrufu. Ben burada bir profesyonel olarak elimden geleni yapıyorum. Kulübün bana söylediklerini yapıyorum. Ayrılırım ya da kalırım bilmiyorum. Kulübün elinde olan bir şey. 3-4 aydır bu zorlu süreci tek başıma yaşıyorum. Ordu’da çok güzel dostluklar ve anılar biriktirmiştim. Böyle olacağını hiç tahmin etmemiştim. Bu durum beni çok üzüyor. Ne yaşadığımı sadece ben biliyorum. Ama her şeye rağmen hiçbir açıklamam olmadı. Şu anda sabah akşam antrenman yapıyorum. Kulübün futbolcusuyum. Onlar nasıl bir tasarrufta bulunursa ben onu yapmak zorundayım. Eğer konuşulup ayrılmam gerekiyorsa ayrılırım. Başka şeyler de olursa bunlar değerlendirilir. Ordu’da bu kadar yalnız kalmayı hak etmedim. Bu yönden de içimde çok kırgınlığım var. Çok ağır şeyler yaşadım. Artık önümüze bakacağız. Transfer dönemindeyiz. Ne olacak bakıp göreceğiz.”

“52 Orduspor inşallah şampiyon olur”

Taşdemir, “Ordu’da şuan iki tane takım var. İkiye bölünmüş durumda. Ordu’da sadece Orduspor varken ben o takımın kaptanıydım. Futbol böyle bir şey. Ordu’ya geldiğimce çok kötü bir sakatlık yaşadım. Çok iyi de oynamadım ama sadece 45 dakika oynadım. İnşallah şuan içinde bulunduğum 52 Orduspor şampiyon olur. Benimle ya da bensiz önemli değil. İnşallah başarılı olurlar. Ordu bende her zaman özel olarak kalacak” ifadelerini kullandı.

35 yaşındaki orta saha oyuncusu Anıl Taşdemir, bu sezon Mor Beyazlı formayla 2’si lig, 1’i de Ziraat Türkiye Kupası olmak üzere 3 resmi müsabakada görev alırken, 192 dakika sahada kaldı.

Ordu Hayat/Tevfik Kul