600 YATAKLI HASTANE NE ZAMAN YAPILIYOR

TAKİP ET

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, 600 yataklı Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yapımı için gerekli yer tahsisini Sağlık Bakanlığına yaptıklarını ve Bakanlığın inşaat ihale kararını beklediklerini söyledi.

Yeni hastanenin havaalanı ve çevre yolu kadar pahallı bir yatırım olduğuna dikkat çeken Yarılgaç,” Şehir Hastanesi bu günkü fiyatlarla yaklaşık 350-400 milyon TL’ye mal olacak büyük bir yatırımdır. Yani yeni bir hava yolu yapılacak kadar veya çevre yolunun yenisini imal edecek kadar bir bütçeden bahsediyoruz. O açıdan bakıldığında bu tür devasa projelerin başlatılabilmesi ve hızlandırılması uzun bir süreç alıyor. Bilindiği gibi Sağlık Bakanlığı yapacağı veya kamu/özel yatırım ortaklığıyla yaptıracağı bu kompleksin yer teminini üniversitemiz üstlendi. Son 3 yılda dar imkanlarla çok zor elde ettiğimiz yani kamulaştırdığımız büyüme alanlarımız içerisinde 53 dönüm araziyi araştırma hastanesi yapılması şartıyla devrettik. Bakanlık nezdinde yaptığımız görüşmeler ve çabalarımız sonucunda bu alana hastane yapılmasıyla ilgili ön kabulü aldık. Sağlık Bakanlığı ile görüşmelerimizi sürdürürken aynı zamanda projenin bir an önce hayata geçirilebilmesi için yeni seçilmiş milletvekillerimizle ve Başbakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Numan KURTULMUŞ Beyefendi ile görüşmelerde bulunduk. Özel gayret göstermeleri ve konuyu yakından takip etmeleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Özetle hastanemizin tüm ön çalışmalarını yaptık. Son olarak Sağlık Bakanlığı Kamu Özel İşbirliği Daire Başkanlığı Projeleri’nde 4 aşamayı kat ederek  Yüksek Planlama Kurulunda Onay Bekleyen Projeler kapsamına alınmıştır. Sağlık Bakanlığı’nın konuyu tam olarak ele almasıyla Ordu ilimiz için elzem olan ciddi bir proje hayata geçecektir. Bakanlığın yapacağı hastane ile ilgili bu güne kadar üzerinde titizlikle durduğumuz böylesine büyük yatırımın işlerlik kazanması için elimizden ne geliyorsa yapmaya devam edeceğiz. 64. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin kurulması ile sürecin hızlanacağına inanıyorum”dedi.

Yeni hastanenin Ordu’ya ve bölgeye çok şey katacağına işaret eden Rektör Yarılgaç,”Donanımlı sağlık personelleri ve fiziksel yeterlilikleriyle ilimiz ve bölgemizde öne çıkacak olan bu kompleks; hem öğrencilere geniş bir uygulama alanı sunmuş olacak hem de geniş bir hasta grubuna hitap etmesi bakımından Ordu’nun sağlık alanındaki ihtiyaçlarına büyük ölçüde cevap verecektir. Hastanemizin faaliyete geçmesi ile Ordu da sağlık alanında büyük bir eksikliği de giderilecektir. Öncelikli olarak birçok sağlık sorunları nedeniyle çevre illeri kullanmak zorunda kalan halkımızın bu konudaki mağduriyetini gidermeyi, kuruma çevre illerden de hasta kabulü yaparak bölgemizde önemli bir sağlık üssü olmayı amaçlıyoruz. Bunların yanı sıra Tıp alanında uluslararası kabul gören hekim ve akademisyenler yetiştirme gayesiyle, akademik anlamda ülkemizin ve dünyanın sağlık sorunlarına çağdaş ve uygulanabilir çözümler üreterek eğitim ve araştırma çalışmaları ile uluslararası standartlara ulaşmış, diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da verilen kaliteli hizmetlerle en iyiyi hedeflemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.