8 masayla başlayan başarı öyküsü ülke sınırlarını aştı

TAKİP ET


Ordu’da başlayan lezzet yolculuğu dünyanın aradığı bir tada dönüştü. Aktaş ailesinin, 1980’lı yılların başında 8 masalı bir salonda başlattıkları Ordu pidesi imalatı, Dünyanın birçok ülkesine ulaşan bir marka halini aldı. 

Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, Amerika’nın önde gelen market zincirleri ve restoranlarına da ihracata başladıklarını müjdeledi. Pideyi tıpkı pizza hamburger vs. gibi küresel bir ürün konumuna getirmeye hep hayal ettiklerini ve bu yolda çalıştıklarını belirten Tamer Aktaş, geldiklerini konumu şöyle özetliyor:

“Nato birliklerine satışı yapılabilen NATO koduna sahip Türk Menşei ürün. Ordu’da üretilip 18 ülkeye ihracatı yapılan ürün. Dünyanın en büyük havayolları Delta Airlines’ın Newyork-G.Kore Seul ve Newyork-Japonya Yokohama uçuşlarında ikram edilen ürün. Şimdi de Amerika’nın önde gelen Cash&Carry market zincirlerinden olan Restaurant Depot ile çalışmaya başlamış bulunmaktayız. Yeni ihracatımız bizlere, Ordumuza ve ülkemize hayırlı ve bereketli olsun inşallah. Gururla devamı gelecek.”