9 Ocak Pazar fındık fiyatları. Fındık kaç TL oldu

TAKİP ET

Fındık piyasasında fiyattan çok, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin deposundaki 130 bin ton fındık ile Karadeniz Fındık ve İhracatçıları Birliği Başkanı Edip Sevinç’in “Fındık ihracatında rekor kırdık” açıklaması tartışılıyor.
Bu sezon fındık fiyatları dövizdeki artış nedeniyle aşağı yukarı inip çıktı. Fiyatlar 23 TL’yi de gördü 38 TL’yi de. Fındığı ucuz satan zarar ederken yüksek fiyattan satma fırsatı yakalayanlar ise kar etti.
Yeni yılla birlikte 30 TL’nin üzerine çıkan fındık fiyatları 33 ile 34 TL bandında seyrediyor. 9 Ocak Pazar günü 50 randımanlı kabuklu fındık için 33 ile 34 Tl fiyat söyleniyor.
Fındık ihracat vagon fiyatı ise 1 numara iç fındık(10 ton) fiyatının 680 Bin TL olduğu belirtiliyor.
TARTIŞMA ALEVLENDİ
Fındık piyasasında son günlerde en çok konuşulan konuların başında Toprak Mahsulleri Ofisi’nin bu sezon aldığı fındığı piyasaya ne zaman kaç TL’den süreceği.
TMO bu sezon yaklaşık 130 bin ton kabuklu fındık aldı. TMO kilo başı 26.5 TL ödedi. TMO dolar bazında ise 3 ile 2.5 dolar arasında fındık aldı.
Üretici kuruluşu Ziraat Odaları ve muhalefet milletvekilleri TMO’nun fındık 3 ile 4 dolar arasında satmasını istiyor.
TMO bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor.
REKOR TARTIŞMASI
Fındıkta bugünlerde yaşanan ikinci konu Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Edip Sevinç’in “2021’de Cumhuriyet tarihinin ihracat rekorunu kırdık” açıklaması. Sevinç’in açıklamasına Ziraat Odaları tepki gösterdi. Son tepki ise Dünya Gazetesi Tarım Yazarı Ali Ekber Yıldırım’dan geldi.
 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});