Adalı: Pandemiden etkilenen sektörlere hibe verilmeli

TAKİP ET

Ordu Müteahhitler Birliği Derneği Eski Başkanı Adalı Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Kadem Adalı, Covid 19 nedeniyle zor günler geçiren sektörlere hibe desteği sağlanması gerektiğini açıkladı.
Dünyayı etkisi altına alan pandeminin  tüm sektörlerin etkilendiğine işaret eden Adalı,” Covid 19 süreci ile birlikte tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi manada kriz yaşayan sektörler var. 2020 yılının ortalarından itibaren Devletin ekonomik durumu iyileştirmeye yönelik adımları olsa bile birçok sektör yeni kısıtlamalar ile birlikte daha da daralmış ve bu sektörlerin temsilcileri zor durumdadır. 
Hükümetimizin açıklayacağı yeni destek paketinde kesinlikle hibe konusu gündeme alınmalıdır. Keza öteleme ile geçiştirilen ödemeler ve verilen kredilerin ödeme günü geldiğinde bu ödemeleri yapabilmenin yolu mevcut ticaretimiz ne ise onu yaparak olacağı için bu süreçte mümkün görünmüyor.
Bu sebeple birçok sektöre hibe verilmesi gerekmektedir ve takip ettiğimiz kadarı ile böyle bir çalışma yapılacak gibi duruyor. Bu çalışma yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli konu hibenin genele değil en çok etkilenen kepenk kapatan sektör temsilcileri ile döviz getirici ve dışa bağlılığı aza indirecek sektörleri hedef almak olmalıdır.
Özellikle geçmişten beri batık olan ve bu tür kredi ve teşvikler ile yoluna devam etmeye çalışan firmalar kapsam dışı bırakılmalıdır. Üretimi teşvik dışa bağımlılığa son”dedi.