Adıgüzel: Arıcılar haciz şoku yaşıyor

TAKİP ET

CHP Ordu Milletvekili ve milletvekili adayı Dr. Mustafa Adıgüzel bayrama baba ocağı Gürgentepe  Tepeköy'de başladı.Adıgüzel bayran namazı sonrası halkla biraraya gelip bayramlaştı.

Adıgüzel, arıcıların sorunlarına dikkat çekti. Adıgüzel şunları söyledi;
Bu köyün çoğu arıcı. Türkiye'de arıcıların büyük ve birikmiş sorunları var. Kredi sorunları var, destekleme sorunları var. Şeker tedarikinde ve nakliyede sorunlar var. Sahte balın engellenmesi ve doğal bal üretimin desteklenmesi gerekiyor. Türkiye dünyada arıcılıkta ikinci sırada, Ordu da Türkiye'de birinci sırada. Tepeköy'de onun başkenti.

Bizim arıcılığa yapacağımız tüm yardımlar ve teşvikler bu bölgeyi de ayağa kaldıracak. Bu konuları çok iyi biliyoruz. Çünkü biz de arıcı bir ailenin çocuğuyuz. Arıcılarımız bize güvensinler. Teşvik ve kredi miktarlarını yeterli hale getireceğiz. Arıcılarımız zor ekonomik şartlarda kullandıkları kredileri ödeyemediklerinden hem arıcılarımıza hem çiftçilerimize bankalardan haciz gelmiş. Bağı, bahçesi, evi varlık fonu üzerinden satılmış. Olacak iş değil... Çiftçiyi devletle kavgalı, hacizli hale getirmişler. Bu kavgaya da son vereceğiz, devletle çiftçiyi barıştıracağız. Kredilerin faizlerini silecek ana parayı da uzun vadeye yayacağız. Üretimi teşvik ederek üretimden hakkını almasını sağlayacağız.”

 Adıgüzel bayram ziyaretlerine Kabataş, Çatalpınar, Çamaş, Fatsa ve Ünye’de devam edecek.