Adıgüzel'den Ordu-Gürgentepe-Gölköy Yolu sözü!

TAKİP ET

CHP Ordu Milletvekili Adayı Mustafa Adıgüzel, Ordu-Gürgentepe-Gölky Yolu'nun bitirilememesini eleştirerek "20 Yıllık iktidarları bitti bir yol bitmedi" dedi. Adıgüzel,“Bu yol benim boynumun borcu, buraları ben bilirim çünkü kullanıyorum.” şeklinde konuştu.
Seçim çalışmalarını Gölköy'de sürdüren Adıgüzel şaunları söyledi;
“Bitmeyen bir yolumuz var. Ordu Ulubey Gürgentepe Gölköy yolu. 20 yıl oldu hala bitiremediler. Hükümet devirleri bitti yol bitmedi. Gölköy'de bugün bana sordular bu yolu yaptıracak mısın diye, bu konu zaten bana emanet, başımın üstünde bir konu. Sebebi şu: ben bu yolu kullanıyorum. Bu yolu bilmeyen ve kullanmayan bu yolun önceliğini anlayamaz. Ama benim önceliğim. Getirdiler dışarıdan bu yöreyi bilmeyen bu yolu bilmeyen insanları aday yaptılar. Onlar bu yolun önemini anlayana kadar zaten dönemleri biter. O nedenle bu yol bizim boynumuzun borcu. Başka yol sorunlarımız da var. Oraları da yapacağız ama önceliğimiz bu yol. Bırakın 20 seneyi 2 sene dolmadan bu yolu bitireceğiz. Bunu hep birlikte göreceksiniz.

Bir diğer önemli konu bölgemizde 2B arazi sorunu var. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız 3 Mayıs'ta gelecek. 2B meselesi nedeniyle vatandaş ve devlet kavgalı ve mahkemelik olmuş. Yıllardır ekip biçtiğin kullandığın yerde bir niza var. Bu nedenle bunun adına biz 2B Barış projesi diyoruz. Devletle milleti barıştıracağız. Alanyurt'ta, Alankent'te, Aydoğan'da, Gölköy'de veya Ordu'nun herhangi bir yerinde nerede ekilip biçiliyorsa arazi sahibine bedelsiz vereceğiz. Yeter ki eksik biçsin. Şehir olup da üzerinde dükkan ya da ev olan 2B arazileri de emlak bedeli üzerinden sahiplerine verilecek. Böylece bu kavga bitecek. Bunun şöyle de bir faydasını göreceksiniz; mesela 2B arazisinde fındık bahçeniz var, teşvik alamıyorsunuz, destek alamıyorsunuz, orada ürettiğiniz fındığı TMO'ya satamıyorsunuz. Dolayısıyla bu sorunu çözünce bu tür sorunlar da çözülmüş olacak. Yeter ki irade koyun bunlar çözülebilecek konular.

Sıkça sorulduğu için tekrar belirtmekte fayda var; EYT konusu... EYT'yi çözeceğiz diye biz yola çıktık biz teşvik ettik. Bizim zorlamamızla kısmen de olsa çözdürdük. Tabii ki istediğimiz gibi değil ancak kalanı da iktidarımızda yapacağız. Kapsam dışı kalanlar var, kapsamda olup hala maaşını alamayanlar var. Seçimden önce maaşlar yatacaktı. Halen alamadılar. Veri tabanları o kadar eski ki bir işi başaramadılar. Bir karmaşa içerisinde, işi bilmeyen, liyakat sahibi olmayan kadroların ellerindeler. Bu nedenle bizim meclisten çıkardığımız kanunu bile uygulamaktan acizler. Yarım yamalak bir kanun çıktı onu da uygulamaktan aciz bir hükümet var.

 

Sadece bir ay kaldı bu devir bitecek. Bu ülkede adalet, hak ve hukuk galip gelecek. Ülkemizde insanlar iş sahibi olacak insanlarımız kazanmaya emeğinin hakkını almaya başlayacak.”