Adıgüzel: Ordu Giresun Havalimanı'na haksızlık ediliyor

TAKİP ET

 CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Karadeniz’deki havalimanları arasındaki adaletsizliğe Meclis’te düzenlediği basın toplantısı ile itiraz etti. Adıgüzel, “Aynı günde Ankara’ya  3 ilden tek bir uçuş yokken, diğer komşu ilden 3 uçuş birden oluyorsa bu haksızlıktır” dedi.
Adıgüzel’in açıklaması şu şekilde:

Karadeniz'de mevcut 3 havaalanına Rize Havaalanı da eklenince 4 havaalanı oldu.
Çarşamba günü. Samsun ve Ordu-Giresun havaalanlarından Ankara'ya uçuş yok. Ancak komşu il Trabzon'dan sadece bugün Ankaraya 3 uçuş birden var. Samsun, Ordu ve Giresun 3 ilden bir uçuş bile yokken bir ilden 3 uçuş var. Üstelik bu iki bölgenin yolcu kapasiteleri de hemen hemen eşdeğer. Biz komşu il için sefer sayısı azaltılsın vesaire demiyoruz. Ama en azından Samsun ve Ordu-Giresun havaalanlarına da birer sefer konulsun diyoruz. Samsun, Ordu ve Giresun'un başkenti de Ankara değil mi. El insaf..

İl dışındaki nüfusları bakımından Türkiye'de ilk 4 ilden 2. Ordu 4. Giresun yurt dışı nüfusları açısından da önde gelen iller arasında. Hal böyleyken uçuş sefer sayıları açısından bunun gözetilmemesi anlaşılır gibi değil. Ankara’ya bugün 3 ilden bir uçuş bile yokken bir ilden 3 uçuş olması karşısında şunu söylüyoruz bürokrasideki mikro milliyetçilik yeter artık!
Sizin keyfinize keder bu 3 ilin insanları farklı havaalanlarına taşınmak zorunda değil.

Lütfen adalet ve hakkaniyet!