Adıgüzel Ordulu Muhtarlara mektup gönderdi

TAKİP ET

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel Ordu’daki tüm muhtarlara mektup göndererek bayramlarını kutladı. Mektubunda yerel ve ulusal birçok konuya değinen Adıgüzel şunları söyledi:

 “Ordu’muzda oldukça zor bir coğrafyada ve zor koşullarda hizmet vermeye çalışıyorsunuz. İktidarımızda Muhtarlık Temel Kanunu’nu çıkaracak, yerel yönetimlerin karar mekanizmalarına muhtarları da dâhil edecek, söz ve yetki sahibi yapacağız. Allah'a şükürler olsun ki sadece kendi seçmenimden değil tüm diğer seçmenlerden de takdir görmek beni fazlasıyla mutlu etti. Bu gurur, bir mesai arkadaşım olarak aynı zamanda sizlerindir. Çünkü bu işin üretilmesinde sizden gelen talep ve önerilerin büyük bir payı vardır. Tüm milletvekilliğim süresince ORDUDA YAŞADIK, ORDU'YU YAŞADIK. Ordu’nun iktidar milletvekillerinin TBMM’deki TOPLAM resmi faaliyetinin 8 KATINI tek başına biz ürettik.”

 Adıgüzel’in madenlerle ilgili uyarısı ve Fındık Kanunu vurgusu da dikkat çekti:

 
“Önümüzdeki dönem Ordu'yu yakından ilgilendiğimiz çevre ve maden sorunları, temiz su, ulaşım, fındıkta emek hakkı gibi birçok konuda sıkıntılı süreçler beklemektedir. Maden alanlarındaki çağdaş normlara aykırı, insan sağlığına zararlı ve esasen ülkemize hiçbir katkısı olmayan maden faaliyetleri şimdilik SADECE ERTELENMİŞTİR. Ordu toprağımızın 4'te 3'ü tehdit altındadır. Allah göstermesin de eğer bu eşikten atlarlarsa Ordu’muzun üstüne bir karabasan gibi çökecekler.

Keza Fındıkta emeğin hakkı için büyük mücadele verdik. Bunu daha yukarılara taşımak ve hazırladığımız “Fındık Kanunu” ile kati ve kalıcı bir çözüm üretmek zorundayız.”

 
Büyükşehir yasasıyla köy statüsünü kaybeden mahallelerin ve kapanan beldelerin yarattığı sorunlar için düzenleme gerektiğini belirten Adıgüzel “Eğer iktidar değişmezse yarın bugünden daha kötü olacaktır. Bu çöküşten önceki son çıkıştır.” dedi. Adıgüzel muhtarlara mektubunu şöyle bitirdi:

 
“Dünyada bir baskı rejimini demokratik yollardan değiştiren, bir otokrasiyi demokrasi ile değiştiren dönemin bir paydaşı olarak yıllar sonra geri dönüp baktığınızda o gün ben de ülkemden, doğrudan ve adaletten yana tavır aldım diyebilmenin huzurunu yaşayın.

Ordu'da bu toprakları ve seni tanımayan, elden fayda yok.

Her seçimde gelip, seçim akşamı gidenden fayda yok.

5 yılda bir yeniden ısıtılıp önüne verilen bayat yemekten fayda yok. 

Bugün olduğu gibi yarın da yelde, selde, karda, donda, zorda her zamanda yanında ve yakınında olacağız.

Tercihiniz ve teveccühünüz öyle bir güçlü olsun ki, diğer siyasilere de yol göstersin, çalışanın ödülü, yan gelip yatmanın, seçimden sonra kaçmanın bedeli olsun.

 

Hayırlı bayramlar,

Allah'a emanet olun.

Selamlar…”