AK PARTİ İLE CHP ARASINDA YENİ POLEMİK

TAKİP ET

AK Parti Altınordu Belediye Meclis Üyesi Sebahhattin Gürbüz'ün 'Biz ideolojik düşünsek Kazım Türkmen'in ismini çöpe bile vermezdik' açıklamaları kriz yarattı. CHP İl Başkanı Atila Şahin, Gürbüz'ü özür dilemeye çağırdı.

CHP İl Başkanı Av. Atila Şahin düzenlediği basın toplantısında AK Partili Meclis Üyesi Sebahattin Gürbüz’e tepki gösterdi.

Başkan Şahin,” Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz, Kazım Türkmen’in cenaze töreninde ve Partimizi ziyareti sırasında Kazım Türkmen’in isminin bir bulvara verilmesini istediklerini söylemişti. Bizde bundan memnunluk duyduk. Büyükşehir Belediye Meclis üyelerimizde bir önerge vererek Kazım Türkmen’in isminin Karşıyaka Mahallesi’nde bir bulvara verilmesini talep etmiştir.Sayın Türkmen’in ailesinin isteği de bu yöndedir.

Altınordu Belediye Meclisi Büyükşehir Belediye Meclisinin kararını beklemeden Kazım Türkmen’in ismini Cumhuriyet Mahallesi’nde evinin olduğu küçük bir sokağa vermiştir. Belediye Meclis üyelerimiz buna karşı çıkıp, Büyükşehir Belediye Meclisinin kararının beklenmesi konusunda itiraz etmiştir.

Bunun üzerine söz alan AK Partili Meclis Üyesi Sebahattin Gürbüz” Biz ideolojik düşünsek kazım Türkmen’in ismini çöpe bile vermezdik” şeklinde çok talihsiz bir açıklama yapmıştır.Sayın Gürbüz bu konuda özür dilemelidir. Kazım Türkmen bu memlekete hizmet etmiştir. Seversiniz sevmezsiniz o başka bir şeydir”dedi.

CHP ÜZERİNDEN POLİTİKA YAPABİLİR AMA DOĞRU BİLGİLERLE

Altınordu Yeni Mahalle’de  kentsel dönüşüm uygulanmak istenen Sanayi Sitesi ve Öğretmenler Sitesi konusunda da açıklamalar yapan Başkan Şahin,” Burada dava açan kişiler tamamen bireysel başvuru hakkını kullanmıştır. CHP eski İl Başkanımız Osman Güngör’de sanayi sitesinde hak sahibi olduğu için davaya müdahil olmuştur. Dava açan kişinin CHP’nin avukatı olduğu söylendi. Davayı açan avukat arkadaşın CHP’ye üyeliği bile yoktur.

CHP üzerinden siyaset yapabilirler. Ama doğru bilgilerle olmalıdır. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a yanlış bilgi aktarılıyor. Bu konuda Başkan kendinse aktarılan bilgileri bir kez daha gözden geçirmelidir” şeklinde konuştu.