AK PARTİ'DEN 5 TIR

TAKİP ET

Ordu Valiliği’nin ardından AK Parti de 19 ilçe teşkilatı tarafından yapılan 5 tır yardım malzemesi Bayırbucak Türkmenleri’ne ulaştırılmak üzere yola çıktı. İl Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Özgür Çelenk, “11- 21 Ocak tarihleri arasında AK Parti Genel merkez Sosyal İşler Başkanlığının başlattığı Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize yardım kampanyası Ordu ve 19 ilçesinde tamamlandı. 5 TIR dolusu gıda, yiyecek ve giyecekten oluşan yardım malzemeleri bugün Ordu’dan yola çıkarak Gaziantep’te sınır kapısında Kızılay yetkililerine teslim edilecek dedi.

 

TIR’ların yola çıkışı ile ilgili açıklama yapan İl Sosyal Politikalar Başkanı Özgür Çelenk, 10 gün süren yardım kampanyasında beklenenin üzerinde olduğunu belirterek Bu aziz millet asırlardan beri hep mazlumların yanında olmuştur. Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir düsturunu kendine şiar edinmiştir, yardımlarda öyle duygusal anlara şahit olduk. Kimi zaman gözyaşlarımıza hakim olamadık. Ordu hayırda yarışta kendisini bir kez daha gösterdi. Öyle hadiseler oldu ki, kimisi kendi yiyeceğinden feragat ederek yardım yaptığını gördük. Kimisinin kendi giyeceğinden feragat ederek yardım yaptıklarına şahit olduk dedi.

 

Başkan Çelenk, “Suriye’de bugün yaşananlar Milli Şairimiz Merhum Mehmet Akif’in Çanakkale şehirlerine yazdığı şu beyitlere ne kadar da benziyor değil mi? Yedi iklimi cihanın duruyor karşında, Osrtralya’yla beraber bakıyorsun; Kanada! Çehreler başka, lisanlar, deriler rengarenk. Sade bir hadise var ortada: Vahşetler denk.Kimi Hindu, kimi Yamyam, kimi bilmem ne bela...Hani tauna da zuldür bu rezil istila. evet kahrolası bir avuç petrol uğruna ABD’si, Rusya’sı Çin’i, AB ülkeleri orada masum ve mazlum halk yok ediliyor. Tüm dünyanın gözü önünde ve insanlık dışı bir zulüm işlenmektedir. Bu zulme ne Birleşmiş Milletler nede hür dünya dur demektedir. Akan kan Müslümanların kanı olunca helal sayan bir zihniyet nasıl barış getirsin ki, ama bir Lider çıktı dünya 5 den büyüktür diye, AB ‘de BM’ de o eli kanlı devletlerin gözünün içine baka baka siz zalimin zulmüne seyirci kalıyorsunuz. Akan kanı sadece seyrediyorsunuz diye, o lider Recep Tayyip Erdoğan’dan başkası değildi. Yine Suriyeli dostlarımıza, komşularımıza, akrabalarımıza biz sahip çıkıyoruz. Onların acılarına biz merhem olmaya çalışıyoruz. Zalim Esed’in bir an önce devrilmesi için biz çaba gösteriyoruz. Allah (cc) zalimi kahhar ismi şerifi ile kahr-u perişan etsin diye biz dua ve niyazlarda bulunuyoruz dedi.

 

Bu yardımların devamının geleceğini belirten Çelenk, “Kardeşlik paylaşmaktır dedik ve kardeşlerimize elimizden geleni yapmaya çalıştık. Bugün Ordu’dan 5 TIR dolusu malzemeyi yola çıkardık. Tüm Türkiye Genelinde toplanan yardımların miktarı Genel Merkez’den aldığımız bilgilere göre, toplanan Yardımlar, sadece Bayırbucak Türkmenlerinin değil tüm Türkmen kardeşlerimizin, Halep gibi ihtiyaç duyan bölgelerin, ülkemizdeki Suriyeli misafirlerimizin hatta sokağa çıkma yasağı uygulanan bazı ilçelerimizdeki mağdur olmuş tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak boyuta ulaşmıştır. İşte kardeşlik budur. Biz bu kadar TIR ile kardeşliğimizi Bayırbucak ile paylaşıyoruz. Bu yardım ne ilk nede son olacak. Orada soydaşlarımıza yapılan zulümler sürdükçe, dünyanın neresinde bir masum ve mazlum zulme uğramışsa Türkiye’nin şefkat eli her zaman mazlumların yanında olacak ve biz de yardımlarımıza devam edeceğiz. Bayırbucak Türkiye’dir, Bayırbucak Ordu’dur. Bu duygu dolu, emek dolu, sevgi dolu, sımsıcak dua dolu, TIR’ları dolduran değerli Ordu’lu kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Umarız en azından yaralarına merhem olur diyor, Kardeşlerimize yardımlarımız bundan sonra ki dönemde de devam edecek. Bu yardımlarda emeği olan başta 19 İlçe Teşkilatımıza ve yardımda bulunan tüm vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımızı sunuyorum.”