Akça; Fındık rekoltesi tahminlerinde altındadır

TAKİP ET

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça,  “Fındık rekoltesi 820 bin ton diye bastıran ve inatla yetkilileri yanıltmaya çalışan tekelci firmanın yetkilileri ve işbirlikçileri yüreğiniz yetiyorsa fındık bahçesinde hasat yapan üreticilerimizle bir temasa geçinde,rekoltenin ne kadar olduğunu size söylesinler.”dedi.
Rekoltenin tüm dünyada az olduğuna dikkat çeken Akça yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi;

Yine tekrarlıyorum;
“Allah’tan kormaz kuldan utanmazlar “bir fındık bahçesine gidinde rekoltenin ne kadar olduğunu kendi gözlerinizle bir görün,tabi varsa!
İşini düzgün yapan devlet görevlilerini bile töhmet altında bıraktınız yazıklar olsun sizlere,bu üreticinin hakkı birgün mutlaka sizlerden çıkacaktır.Kul soramazsa Allah mutlaka soracaktır.
Fındık üreticisi çiftçilerimiz;
Tekelci firmanın ve işbirlikçilerinin paniği anlaşılmıştır.
İtalya’da,İspanya’da fındık geçen yıla göre 150 bin ton azdır,aynı noksanlık Türkiye fındık rekoltesindede teyit edilmiştir.Üretici olarak bu sene fındığın patronu sizlersiniz,ürününüze sahip çıkarak ihtiyacınız kadar fındığı pazara indirir,en önemlisi fındığınızı EMANETE bırakmazsanız bu ürün bu sene hak ettiği değerin üzerinde bir değerle satılabilecektir.Bu insiyatif tamamen sizlerin duruşuyla şekillenecektir.
Tabiki tekelci firma ve iş birlikçileri sizleri paniğe sevk edip ürününüzü ucuza almaya çalışacaklar ve bunun için çeşitli senaryoları sahneye koyacaklardır.Hep beraber dik durarak ürünümüze sahip çıkacağız ve bütün oyunları bozarak ürünümüzü değerinde satacağız.
Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızada seslenmek istiyorum,
Artık üretici bahçededir ve fındık hasatına başlamıştır ki fındık rekoltesininde düşük olduğu teyit edilmektedir.
500 bin fındık üreticisi, en kısa sürede üreticimizi memnun edecek bir fiyat açıklamanızı ve vereceğiniz talimatla TMO’nun alımına başlamasını beklemektedir.
Tüm fındık üreticisi çiftçilerimize bereketli,bol ve hayırlı kazançlar diliyorum.
Ayrıca ülkemizi saran yangın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, Türk milletine ve yakınlarına sabırlar,yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar,yangını söndürmek için gece gündüz mücadele eden görevli ve vatandaşlarımıza Allah’tan kolaylıklar diliyorum.