AKKUŞ'UN YUMURTASI TESCİLLENDİ

TAKİP ET

Akkuş ilçesinde doğal ortamda yetiştirilen tavuk yumurtaları "Yeşil Akkuş Yumurtası" adıyla Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillendi.

Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya tarafından 2015 yılında Türk Patent Enstitüsü'ne başvurusu yapılan fındık altında serbest sistem tavuk yumurtası 'Yeşil Akkuş Yumurtası'  adıyla Marka Tescil Belgesi aldı. Tescil Belgesini alan Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya'yı makamında ağırlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Akkuş, Şeker Fasülyesi'nin ardından doğal tavuk yumurtası ile de adından söz ettirecektir" dedi. Vali Balkanlıoğlu şunları söyledi;

"Akkuş ilçesinde çitçilere büyük destek sağlayan Akkuş Ziraat Odası Başkanlığını tebrik ediyorum.  Ben Akkuş Ziraat Odası'nı ziyaret ettiğimde de tesisi yerinde görüp, incelemiştik.  Herkesin bildiği üzere Akkuş'un bir kuru fasulyesi var. Ünü artık sınırlarımızı da aştı. Ordu'nun dışında Türkiye'de de bilmeyen yok.  Son derece lezzetli, yumuşak ve güzel bir fasulye türünü Allahu Teala o bölgeye bahşetmiş. Aynı tohum başka bir yere ekildiğinde aynı verimi alınamıyor. Akkuş Şeker Fasulyesi coğrafi yer işareti bakımdan belirli bir noktaya geldi. Bununla yetinmeyip orada çiftçilerin fındık bahçesinde baktığı, yetiştirdiği tavukların yumurtalarını tescil ettirdiler. Pazarlama konusunda da gayretleri olan Akkuş Ziraat Odası'nı ve yumurta üreticilerimizi tebrik ediyorum."

Türk Patent Enstitüsü tarafından daha önce coğrafi işaret olarak tescillenen Akkuş Şeker Fasülyesi'ne bir yenisini daha ekledikleri için mutlu olduklarını kaydeden Akkuş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kaya, "Tesisimizi yerinde inceleyen Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'na bu süreçte gösterdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.