Altınordu Ziraat Odası Başkanı Akça TMO Genel Müdürü Gürdal'ı çok sert sözlerle eleştirdi

TAKİP ET

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça “Üretici TMO’nun alım politikasından ve fındık fiyatından memnun “ diyen TMO Genel Müdürü Ahmet Gürdal’ın açıklamasına sert tepki gösterdi.
Ordu Olay Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Başkan Akça,” Müdür doğru söylemiyor, Aynı zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızı da yanıltıyor. Fiyatlardan memnun bir tane üretici bulsun, ben koltuğumu bırakıcam”dedi.
BU AÇIKLAMA TMO GENEL MÜDÜRÜNE YAKIŞMADI
Başkan Atakan Akça konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu;
Maalesef fındık üreticisi özellikle de Ordu Giresun üreticileri büyük bir mağduriyet yaşıyor. Her şey ortadayken Genel Müdürün bu açıklamasına anlam veremiyoruz. Aynı Genel Müdür, 1 randıman 1 Tl ve üreticinin eline 30 TL geçiyor gibi yanlış bilgileri Cumhurbaşkanımıza aktardı.
TMO genel Müdürü Ahmet Gürdal üreticiyle karşı karşıya gelmeden bu tür açıklamalar yapıyor. Yazık çok yazık. Bazı ihracatçıların ağzı ile konuşuyor. Hangi fındık üreticiyle görüşmüşte böyle söylüyor. Üreticilerin temsilcileri ziraat odalarıdır. Hiçbir ziraat odası başkanı ‘üretici memnun ‘diyemez. Aksine, ‘Büyük bir mağduriyet var” der.
FINDIK FİYATI DOLAR ÜZERİNDEN REVİZE EDİLMELİ
Fındık fiyatları dolar üzerinden yeniden belirlenmeli. Fındık alım fiyatı açıklandığında fiyat 3.1 dolara denk geliyordu. Şimdi 2.5 dolara düştü.