Anket yapıldı 'Ordu Marka Şehir' değil

TAKİP ET

Birlikte çok iyiyiz kısa adıyla BİÇİ hizmet hareketi , Ordu Biçi gönüllülerinin desteğiyle hazırladığı  ‘Ordu’nun gerçek sahibi halk fikrini söylüyor ‘ araştırması’nın sonuçlarını duyurdu.

Ordu halkının, Ordu’nun kaynaklarını kullanma ve ekonomik çıktılarını ortaya koyabilme parametresini, marka kimliğini ve en önemlisi bunlara yön veren liderlik algısını ortaya koymak üzere  hazırladığı BİÇİ Ordu Araştırması,   3 ana başlık altında 10 farklı soruyla değerlendirildi.

Rapora göre, her 10 kişiden 8’i Ordu’nun kaynaklarını doğru yorumlamadığını, %79’u ekonomisinin aktif şekilde gelişmediğini söylüyor .

 Araştırmanın bir diğer çarpıcı sonucu da her 10 kişiden 7’sinin “Ordu marka bir şehir mi” sorusuna hayır cevabı verirken , her 10 kişiden 8’inin doğru adımlar atıldığında marka bir şehir olabileceğine dair olan inancı. Araştırmanın ihtiyacı ortaya koyduğu can alıcı sorusu ise Liderlik üzerine. 2015 kişinin %70’i Ordu’da markalaşmayı sağlayacak, rol üstlenecek ve sorumluluk alacak donanımda liderlerin olduğunu düşünmüyor.

BİÇİ Araştırması basın lansman toplantısı, Lidart Grup Akademi Kurucusu , Mali Müşavir ve BİÇİ Genel Koordinatörü Ayşegül Çelenk’in sunumuyla, Saha ve iletişim Stratejileri /Yönetim Danışmanı , Yazar ve BİÇİ Strateji Danışmanı Yücel CONGUR’un değerlendirmeleriyle Lidart Grup Akademi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti.

Saha çalışmaları Nisan 2021 -Kasım 2022 tarihlerinde gerçekleştirilen araştırma, Ordu’da merkez dahil  5 ilçesinde 15 yaş üstü yetişkin nüfusu temsil eden 2015 kişiyle yüz yüze yapılan görüşmelerle ortaya koyduğu sonuçlar açısından da Ordu’da bir ilke imza attı.

ORDU’NUN GELECEK 10 YILLARI TASARLANIYOR

BİÇİ Genel Koordinatörü Ayşegül Çelenk “bir şehrin markalaşmasının ancak tasarımla ,tasarımın da ‘anlama’ ile mümkün olacağını ,asıl sorunun bu sorumluluğu kimin alacak olduğunun” altını çizerken, “Ordu’nun gelecek 10 yıllarının kazanılmasında rol alacak sistem ve stratejilerin hazır olduğunu” bildirdi

BİÇİ Strateji Danışmanı Yücel CONGUR ; “Bu çalışma bazı açılardan oldukça kritik mesajlar içermekle birlikte bireysel ve tüm diğer paydaşlar açısından çıkarılacak mesajların ancak doğru stratejilerle desteklenmesi durumunda geleceğe dair net kazanımlar sağlayacaktır” dedi.  Bu hareketin ve çalışmaların hiç bir siyasi eğilimle asla alakası olmadığının altını çizen Congur : “ister siyaset üstü isterseniz de siyaset dışı şeklinde adlandırın tamamen Ordu’nun geleceğini kazanmak amaçlı ve her bir ferdi bu niyet çevresinde sorumluluk hissetmeye davet etmenin ilk adımı atılmıştır.” Diyerek sözlerini noktaladı.