ARAPLAR ORDU'YU TARİF ETTİ

TAKİP ET

ORDU'da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Ordu Valiliği tarafından başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında kentte düzenlenen 'Arap Gazeteciler Türkiye Zirvesi' başladı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu Türkiye'de ilk kez düzenlenen organizasyon kapsamında kentin Arap ülkelerinde etkin şekilde tanıtılıp bölgeye daha çok turist gelmesinin hedeflendiğini söyledi.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu tarafından kentte turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla başlatılan tanıtım kampanyaları kapsamında 'Arap Gazeteciler Türkiye Zirvesi' programı düzenlendi. Bugün başlayan ve 6 gün sürecek olan zirveye Suudi Arabistan, Mısır, Irak, Lübnan, Fas, Cezayir, Tunus, Katar, Umman gibi 20 Arap ülkesinin Türkiye temsilcilerinden ve Danimarka Arap Gazeteciler Birliği'nden oluşan toplam 86 gazeteci katılıyor. Vali İrfan Balkanlıoğlu zirvenin ilk gününde kentin seyir terası olan 530 rakımlı Boztepe'de Arap gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya gelerek değerlendirme yaptı. Ordu'nun Karadeniz'in incisi ve keşfedilmeyi bekleyen bir mücevher gibi olduğunu belirten Vali Balkanlıoğlu tanıtımlarla kente daha çok Arap turist çekmeye çalışacaklarını, bu hedef doğrultusunda da Arap Gazeteciler Zirvesi düzenlediklerini söyledi. Zirvenin Türkiye'de ilk kez Ordu'da gerçekleştirildiğine de dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu şöyle devam etti:

"Türkiye'de ne kadar televizyon, belgesel yayınlayan kanallar, seyahat dergileri, gazeteler varsa defalarca Ordu'yu gösterdik. Ama bunlar yeterli değil, biz istedik ki Arap alemindede tanınalım. Çünkü Karadeniz'e Arap ülkelerinden çok miktarda turist geliyor. Trabzon'da bu rakam 300 bine dayanmış. Adam başı 3 bin dolar civarında para harcıyorlar, 900 milyon Amerikan doları para girdisi var. Trabzon, Rize'de güzellik namına ne varsa burada fazlasıyla mevcut. Gezdirdiğimiz arkadaşlarımızın özel kanaatıda bu. O illerimiz tanıtımlarını çok güzel yapmışlar gıpta ediyoruz, kıskanmıyoruz. Keşke daha fazla yapsalar daha fazla para kazansalar bundan mutlu oluruz. Ancak biz pastayı paylaşmak, onlardan turist kapmak yerine pastayı genişletmek büyütmek istiyoruz. Ordu'yu, Karadenizin güzelliklerini daha geniş kitleye tanıtmak için yola çıktık. Şu anda içimizde körfez ülkelerinden 20'nin üzerinde ülkeden gazeteci getirdik buraya. Ordu'nun güzelliklerini onlara tanıtacağız."

Arap gazeteciler Ordu Boztepe'den kuşbakışı kenti seyrederek yamaç paraşütü gösterilerini hayranlıkla izledi. Kentte işadamlarıyla da bir araya gelecek olan Arap gazeteciler Ordu'nun yatırım potansiyeli hakkında görüş alışverişinde de bulunacak. Kentin tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan Arap gazeteciler düzenlenecek aktivitelerle kentte yöresel lezzetleri tatma, kültür ve sanatını da yakından görme fırsatını elde edecek.