Aşkın Hoca: Fındık bahçesine CAN gübre atanları Allah'a havale ediyorum

TAKİP ET

Ordu Üniverstesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü /Toprak Bilimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tayfun Aşkın’dan fındık üreticilerine çok önemli uyarı geldi. Aşkın,” Can gübresi atan zihniyeti, Allah’a havale ediyorum” dedi.
Toprak uzmanı olan Tayfun Aşkın yanlış gübreleme yapan çiftçileri uyardı.  Aşkın,” Yaklaşık %50 kireç içeren fındık bahçesi toprağına tüm ikazlara rağmen CAN gübresi atan zihniyeti, Allah'a havale ediyorum. Kireçi çok çok böylesi topraklara bu gübre tabiki yanlış.Şeker hastasına, şeker yedirmek gibi bir şey” ifadesini kullandı.
Kireç içeriği yüksek topraklarda kullanılması gereken bübreler hakkında da bigi veren Tayfun Hoca,” Kireç içeriği fazla olan topraklara, yani kireçli topraklara azotlu gübre olarak Amnyum sülfat (%21 N içeren) gübresi atılması doğru olur, faydalı olur” şeklinde konuştu.
Fındık bahçesinden daha fazla ve kaliteli ürün almak için gübreleme yapılması gerektiğini kaydeden Aşkın, toprak tahlillerine göre gübre kullanmanın en doğrusu olduğunu bildirdi.