Aydın:Ordu'ya yanlış yapmadı

TAKİP ET


Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in görevdeki ilk yılını değerlendiren Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, “Büyükşehir Belediyesinin son 1 yıl içindeki uygulamalarında belediyecilik ve şehir açısından kötü bir şey yapılmadı. Yapılan çalışmalar da gayet doğru ve yerinde olmuştur. Tabi ki birinci yıl beklentimiz çok daha fazlasıdır.” dedi. 
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in görevdeki 1 yılını değerlendiren Ordu Kent Konseyi Başkanı Ömer Aydın, “Biz belediyenin yöneticisi değiliz ancak Ordu adına doğru ve yanlış bulduğumuzu ifade ederiz. Kararları başkan alır. Doğru karar alırsa kendi kazanır. Yanlış karar alırsa seçimde karşılığını görür ve kendi kaybeder. Yoroz Tepesi turizme kazandırmalı diyoruz. Bunu yaparsa kendi kazanır ancak şunu da ifade etmek istiyorum. Yason burnunda geri adım atılmasını doğru bulmadım. Burada bir proje çizilmiş, Turizm Komitesi’nden ve Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan geçmiş. Burada taş döşenecek. Bu abartılacak bir şey değil. Taş döşeyemiyorsan tahta döşe ama insanların gelebilmesi için bir şey yap. Bunda bir beis yok. Önemli olan doğanın tahrip edilmemesi.  Bunu ben Kanada’ya gittiğimde gördüm. Bizi bir şelaleyi tahta yoldan geçirdiler. İnsanlar bir yere gidiyorlar ama tuvalet yok. Bu olmaz. Bir yeri turizme açmak istiyorsanız bu sorunu çözmelisiniz.” dedi. 

NİŞ’İ GÖRMELİ 

 Büyükşehir belediye başkanına bir öneride bulunmak istediğini aktaran Aydın, “Yanına bir iki kişiyi al Fransa sahillerini bir gez. Niş’i bir gör, Marsilya’yı bir gör. Sahili turizme nasıl kazandırmış, halka nasıl açılmış bir gör. Bu işi yapacak adamın Fransa’da Akdeniz sahillerinin halka nasıl açıldığını bir görmesi lazım. Biz de bir sahipsizlik var ve bu amaçla kullanılmıyor. Biz de işlenmemiş bir gerdanlık var. Bu gerdanlığın işlenmesi lazım.  Efirli, Turnasuyu, Akyazı bulunmaz bir nimet. Efirli’de yolun üstünde olan insanlar denize inmekte zorluk çekiyor. Bunlar rahatlıkla denize inebilmeli. Ünye sahili öyle, Fatsa sahili öyle. Bunların Doğu Karadeniz’de örneği yok. Ünye’den Gülyalı’ya kadar bütün sahiller halka ve turizme açılarak amacına dönük olarak bir hizmeti belediye yerine getirmeli. Buralar göz bebeğimiz olmalı. Kumsallarımız t denilen dalgakıranlarla koruma altına alınmalı.” diye konuştu.  

MİTRİDAT’I DÜNYAYA AÇMALI
Ordu’nun Kurul Kalesini Mitridat ile birlikte dünyaya açması gerektiğini ifade eden Aydın, “Mitridat dünyanın tanıdığı bir insan. Önemli bir insan, önemli bir asker. Mitridat, Truva kadar önemli bir olaydır. Truva’da bir aşk hikayesi var. Mitridat’ta bir kahramanlık hikayesi var. O da bu toprakların kahramanı. Mithat, döne döne Mitridat olmuş. O Mithat’ın hayat hikayesi, babası annesi çok başka bir hikaye. Dünyada örneği olmayan ya da çok az olan bir hikaye. Emperyalizme karşı müthiş bir mücadele veriyor.  O dönem bu topraklarda dünyanın en büyük imparatorluğuna kafa tutmuş. Ordu’da kaleleri var. Ünye’de, Fatsa’da kaleleri var. Bizim Mitridat’ı kaleleriyle dünyaya açmamız lazım. Esas merkezi Sinop ama orada bir şey kalmamış. Bizdeki duruyor, ayakta.” şeklinde konuştu.

YEŞİL YOL ŞENLENDİRİLMELİ

Yeşil Yolun şenlendirilmesi gerektiğini kaydeden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaylaları birleştiren Yeşil Yol Projesi bir alternatif güzergahtır. Buradan çıkıyorsunuz asfalttan Yeşilce’ye gidiyorsunuz. Oradan Çambaşı’na geçiyorsunuz. Oradan da Giresun’un yaylalarına bağlanıyorsunuz. Bağlanmanız lazım. Bu güzelliklerden faydalanmanız lazım. Yol medeniyettir. Bu yaylaya da olsa öyledir ama bazı gayrı medeni insanlar vardır yoldan çıkar ve çayırı, çimeni ezer. Bunlara da öğretmek gerekir. Arkadaş aracınla çimene girme çünkü bu çimenlerde hayvanlar otluyor. Ezilen çimeni hayvanlar yemiyor. Ben yayla da çimenlerde yapılan ofroada da karşıyım. Bu yapılacak belirli alanlarda yapılmalı.”

 SIRRI PAŞA ORDU’NUN İSTİKLAL’İ OLUYOR

OBB Başkanı Güler’in düşmanının AK Parti’nin içerisinde olduğunu belirten Aydın, “Ben belediye başkanı olacağım da AK Parti milletvekili beni hırpalayacak… Kendi partisinin milletvekilini bu kadar ağır eleştiri getirmeye ne hakkı var. Sen yokken Güler bu partide vardı. Bu partiyi Güler kurdu. Bir derdin varsa aç kapısını söyle. Kapıyı bırak aç telefondan söyle. Benim böyle böyle bir derdim var de. Yapılan eleştirilerin birçoğunu doğru bulmuyorum, haksız buluyorum. Mesela biraz gecikti ama Sırrı Paşa Caddesi çok güzel oluyor. Ellerine sağlık. Sırrı Paşa inşallah özel olarak turistlerin durdurup gezdirileceği bir yer olacak. İstiklal caddesi gibi olacak. Ordu’nun istiklal caddesi olacak. Ordu’da birkaç tane Sırı Paşa Caddesi hedefimiz olmalı. Belde Evlerin yıkılması da doğrudur. Bütün sahilin halka açılması gerekiyor. Durugöl’ün de yeşil alan olarak Orduya hizmet vermesi doğru olur.

 ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİMİZ BÜYÜMELİ

Büyükşehir belediyelerinin organize sanayi bölgelerinin ortağı olduğunu kaydeden Aydın, “Ordu’da organize saniye bölgelerinin büyümesi ve genişlemesi gerekiyor. Mevcutlar ihtiyacı karşılamıyor hatta şehrin içinde kaldı. Emeği geçenlere teşekkürü bir borç biliyoruz ama artık şehrin içinde kaldı. Korkarım yakın zamanda 1. Organize Sanayi Bölgesi kentsel dönüşüm projesi içine girmek durumunda kalabilir. Bizim mutlaka yeni organize sanayi bölgelerine yelken açmamız lazım. Dağınık sanayiler artık günümüzde fonksiyonel değil. Sanayi dağınık olduğu zaman sorunlar oluyor. Mesela elektriği getiremiyorsun. Bizim şu anda Ulubey yolu üzerinde fabrikalarımız var. Müthiş bir elektrik problemleri var. Kanalizasyonları da öyle.” dedi. 

 DAĞLARI DELDİK MELET’İ GEÇEMEDİK

 Üniversite ile şehrin bir bisiklet yolu ile bütünleştirilmesi gerektiğini de dile getiren Aydın, sözlerini şöyle tamamladı: “Üniversite de artık şehir merkezinde sayılır. Burada 5-6 kilometrelik bir yol var. Çevre yolunun arkadan geçmesiyle beraber şehir artık bisiklet yolu, tramvay yolu gibi hatlarını kendisi belirlemeli. Sonra bu çevre yolu ayıp oluyor. Ordu’ya yakışmıyor. Geç kalındı. Dağları deldik, kilometrelerce kil tünelleri deldik Melet’e takıldık. Bu bize yakışıyor mu? Bir an önce Ordu Çevre Yolunun, Melet Irmağını geçmesi gerekiyor. Bu arada biz 19 ilçeyle Ordu’yuz. Bizim bütün ilçelerimiz güzel. Onları da imarda koruyucu planlarımız olmalı. Mesela Ünye’nin sahili altın bir sahil. Bulunmaz bir nimet. Mutlaka korunmalı ve halka açılmalı. Fatsa’da öyle. Bir Trabzon’da Hıdırellez’de ayağınızı suya sokacak tek bir yer yok.” KAAN ÖZEL