Bakan gelecek diye 40 kişilik sınıflar 30'a düşürüldü!

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in ziyareti üzerine sınıf mevcutlarının düşürülmesine Hürriyetçi Eğitim-Sen Ordu İl Temsilciliği tepki gösterdi.
Hürriyetçi Eğitim-Sen Ordu İl Temsilciliği, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in okul ziyaretleri kapsamında, Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu’nu ziyaret etmeden önce okul yönetiminin, 40 öğrenci ve üzeri olan sınıfları ‘sınıf mevcudunu az göstermek amacıyla’ sayıları düşürmesine tepki gösterdi.

Sınıfların günü birlik sayıları düşürüldü
Hürriyetçi Eğitim Sen Ordu İl Temsilciliği’nden yapılan açıklamada; “Ülkemizi saran seçim rüzgârından nasibini alan Ordu ilimizde resmi ziyaretler devam etmektedir. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanımız Mahmut Özer Ordu ziyaretlerine başladı. Bakan Mahmut ÖZER seçim çalışmaları sırasında okul ziyaretlerine de yer vererek Milli Eğitim camiasını da unutmadı. Okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler ile bir araya gelen Bakan Mahmut Özer, öğrenciler ile derse katıldı.” denildi.

Bakan Mahmut Özer’in, 14 Nisan tarihli ziyareti esnasında bir bilinmeyenin içerisine çekildiğini belirten Hürriyetçi Eğitim Sen Ordu İl Temsilciliği, şu açıklamayı yaptı; “Okul ziyaretleri esnasında sınıf mevcutları 40 ve üzeri olan Durugöl Şehit Bayram Gümüş İlkokulu’nda yapılan revize sonucu sınıflar günü birlik 30 ve altına çekilerek sanki kalabalık bir sınıf değilmiş, her şey güllük gülistanlıkmış gibi gösterilmeye çalışıldı.

Bu toplumu kandırmak değil midir?
Bu problemi çözebilecek en üst makam olan Bakan Bey okulumuza kadar gelmişken bu sorunu saklamak ne denli doğrudur sizlere soruyoruz. Sadece yukarıda belirtilen okulla da kalmayıp Fatsa, Ünye ve Altınordu ilçeleri başta olmak üzere sınıf mevcutlarımız ilkokul ve ortaokul seviyelerinde 40 ila 45 seviyelerindedir. Bu sayılar ışığında eğitim almanın imkânsıza yakın olduğu düşünülürse Sayın Bakan Mahmut Özer’den neden talepte bulunulmamıştır. Ordu Milli Eğitim Müdürü, Okul Müdürünün bu sözde çalışmasına nasıl göz yumuyor. Bu hem basını hem bakanı hem de toplumu kandırmak değil midir? Öğretmen olmak çocuğa dokunmak değil midir? Sayılarla oynamanın bir çocuğun hakkına girmek olduğunu düşünemeyen eğitim neferlerinin yaptıkları ne denli doğrudur. Çözüm odağı olan Sayın Bakanımız Mahmut Özer’e karşı yapılmaya çalışılan bu güzellemenin çözümsüzlüğe neden olduğu görülmemekte midir?”