Başkan Adayı Coşkun: Bu Seçimi Doktorlar Kazanacak

TAKİP ET

Uzm. Dr. Ali Coşkun ve 24 kişilik ekibi Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı Ordu Tabipler Odası Başkanlığı için adaylığını açıklayarak,  "Hekimlerin bir çatı altında daha fazla olmasını sağlayacağız." dedi.

Daha önce Ordu Tabipler Odası Başkanlığı yapmış Doç. Dr. Özgür Enginyurt’un ardından Biyokimya ve Klinik Biyokimya Uzmanı, Özel Ünye Çakırtepe Hastanesi Genel Koordinatörü Uzm. Dr. Ali  Coşkun da adaylığını açıkladı..

"Farklı bir çalışma düşünüyoruz"

Aday olduğunu açıklayan ve projelerinden bahseden Coşkun; "Yönetimdeki arkadaşlarımızın 16’sı Ordu’dan, 5’i Fatsa’dan, 3’ü ise Ünye’den. Toplam 24 kişiyiz. Hepsi Ordu Tabipler Odası’nda güzel çalışmalara imza atacak arkadaşlar. Farklı bir yönetim, farklı bir çalışma düşünüyoruz. Hekimlerimizin bir çok sorunu var. Bunların başında şiddet geliyor. Şiddetin önlenmesine yönelik kalıcı çözümler üreteceğiz. Ordu’da kamu ve özel olarak bin 200 doktor var. Ancak bu hekimlerimizin maalesef 500’ü Tabipler Odası’na üye o da yasal zorunluluktan dolayı. Hekimlerimizin üçte ikisi ise yasal zorunluluk olmadığı için derneğe üye değil. Oysa tabipler odasının çok aktif çalışması sempozyumlar, seminerler, kurslar, sosyal geziler düzenlemesi gerekir ki hekim arkadaşlarımızı odaya çeksinler, koşa koşa üye olabilsinler. Bizim en büyük gayretimiz bu olacak. Bütün hekim arkadaşlarımızı ziyaret edip onları odamıza üye yapmak için her türlü fedakarlığı yapacağız. Ordu Tabipler Odası Yönetim Kurulu adayı olarak bize destek verilirse, içinde Samsun, Trabzon, Rize, Tokat gibi tüm bölge tabipler odaları ile ortak platformlar yapıp, ortak projeler gerçekleştireceğiz. Hekimlerin bir çatı altında daha fazla olmasını sağlayacağız. Hekimlerin sadece sorunlarında değil mutlu olduklarında da yanlarında olacağız. Hekim mutlaka kendi kardeşi ile dayanışma içinde olmak zorundadır. Fakültede bize öğretilen bu değerin biraz zayıfladığına inanıyoruz. Biz bu oda sayesinde bu duyguyu tekrar arttıracağımıza inanıyorum."

Dr. Ali Coşkun, Ordu Tabipler Odası Yönetimi seçimlerinde yarışacağı diğer aday Doç. Dr. Özgür Enginyurt ve ekibine de başarılar diledi.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu ve Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneği Başkanı Erdoğan Erişen. Dr. Ali Coşkun ve ekibine başarılar diledi.