Başkan Akça'dan çarpıcı iddia!

TAKİP ET

Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça son dönemde düşen fındık fiyatları hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Düşen fiyatların üreticiye değil tüccarlara olduğunu savunan Akça, ayrıca TMO’nun alım süresini 30 Nisan’a uzatılmasını istedi.
 
Serbest piyasada düşürülen fındık fiyatlarının üreticiden daha çok düz yazmalara yapılan bir operasyon olduğunu söyleyen Başkan Akça, “Tekelci firmanın büyük bir ekonomik gücü var. Ben bu seferki operasyonun üreticiden ziyade işini düzgün yapan düzgün ticaret yapan tüccar ve manavda yapıldığını düşünüyorum. Fındığın birçoğu tüccarlar manavların elinde ihracatçı firmalara gitmedi burada yine üstüne basarak söylüyorum düzgün işini yapan düzgün ticaretini yapan manav ve Tüccar arkadaşlarımıza teşekkür ediyor TMO’nun yapmış olduğu regülasyon görevine bir şekilde yapıyorlar.”
 
“FINDIK FİYATI OCAK AYINDA YÜKSELİR”
Fındık fiyatının Ocak ayından itibaren artmaya başlayacağını savunan Akça, “Bana göre fındık fiyatları Ocak ayının 15'inden sonra hareketlenmeye başlayacak. Üreticinin kısa vadede bir 25 lira beklentisi vardı, uzun vadede 30 lira oluşmuştu. 25 lira bandına zaten fındık çıktı. Ama bu hızlı yükseliş 30 liraya gider diye birçok üreticimiz fındığını pazara indirmedi. Fındık fiyatının yükselmesi için en önemli hareket Tarım Bakanlığı'na TMO’ya düşüyor. 31 Aralık'ta bitecek Toprak Mahsullerinin alım sürecini lütfen en kötü şartlarda 30 Nisan'a kadar uzatın.”