Başkan Akça'dan sert açıklama

TAKİP ET

TMO’nun fındık satışından para kazanmasını eleştirenlere sert cevap veren Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, “Ağalar bu parayı devletimiz yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti kazandı. Sizi yallayan tekelci ağa babanız değil!” dedi.
Son günlerde Toprak Mahsulleri Ofisi’nin sattığı fındıklardan para kazanması belli başlı bazı kesimlerce eleştiriliyor. Dün bölgesel yayın yapan bir gazetede köşe yazarının fındıkla ilgili yazdığı yazıya Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, sert cevap verdi.
 
Bir köşe yazarı şahıs aklınca kişileri ve kurumları aşağılar şekilde yazdığı bir kaç lümpence kelimelerle kendine bir değer katmaya çalıştığını söyleyen Başkan Akça, “Senin köşe yazından anlaşıldığı üzere kimin çanağından yallandığın açıkça ortada, bunu buradan yazmaya isim bile vermeye icap duyarım. Son bir aydır gerek bir çok satılmış kalem, gerekse hiç bir şey yapmadan kendine paye çıkarmaya çalışan siyasi partinin mensupları TMO’ya yüklenerek üreticinin yanında dimdik duran bu kurumu işlevsiz hale getirmek için adeta yarış içerisine girmişler.
 
“NEDİR BU TMO DÜŞMANLIĞI”
Bu kişilerdeki TMO düşmanlığını soran Başkan Akça, “Hayrola amacınız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi? Nedir bu TMO düşmanlığınız? Bu köşe yazarı şahıs birde TMO’yu eleştirirken “Ferrero ağa babası”na da methiyeler düzmeyi unutmamış. Aldığımın da hakkını veriyorum diye inceden de bir gönderme yapmış” ağa babasına”
 
“ALAN BAZLI DESTEĞE DE HEDEF ALDILAR”
Alan Bazlı Gelir desteğine yönelik sözlerini de sert sözlerle eleştiren Akça, “Ayrıca bir hadsizlik yaparak ta üreticinin aldığı Alan Bazlı Desteğinde hak edilmeden yatarak alındığını, hiç bir iş yapmadan gelir elde ettiğini yazmış. Bire gafil bu destek özellikle Giresun ve Ordu’nun yüksek bölgelerinde verimi düşük ama başka bir ürünün yetişmediği üreticilerimize verilen bir destektir. Bu bölge üreticisinin cebine giren bu destek parası niye zoruna gidiyor. Bu destek sayesinde bir çok üreticimiz tüccar kapılarında uşaklık yapmaktan kurtuldu.Bu mu zorunuza gitti? Sen ve senin gibilerin kime uşaklık ettiklerini biz çok iyi biliriz siz işinize bakın kimin çanağından yal yiyorsanız yemeğe devam edin ama sakına üreticinin menfaatlerine dokunacak eylemler içinde olmayın. Unutmayın bu üretici sizin gibileri tükmüğüyle boğar.”
 
“O PARAYI DEVLETİMİZ KAZANIYOR”
TMO’nun fındık satışından kazandığı paraya yönelik sözlere de tepki gösteren Başkan Atakan Akça, “Ayrıca TMO aldığı fındığı 22-24 TL ortalama fiyatla satışa çıkardı ve tarihinde olmadığı kadarıyla bir taleple karşılaştı. Hakikaten hatrı sayılır bir para kazandı. Ağalar bu parayı devletimiz yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti kazandı. Sizi yallayan tekelci ağa babanız değil! Şimdi bir eleştiri yapıp üreticinin elinde fındık mı kaldı diyeceksiniz; doğrudur. Lakin bu fiyatlarda satılan fındık 2020 sezonundaki fındık taban fiyatının belirlenmesinde önemli bir kriter olarak önümüzde duracaktır. Ayrıca kasasında para olan TMO’da üreticimizin yanında daha dik bir duruş sergileyecek ve üreticimizi bu tekelci zihniyete ezdirmeyecektir.”