Başkan Güler: Kayseri ve Sivas'ın Ordu denizi olacak

TAKİP ET

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in  mimarı olduğu Ordu Dere Yolu’nda sona yaklaşılıyor. 148 yıllık rüya olan Karadeniz-Akdeniz yolu için artık geri sayım yapılıyor.
Başkan Güler’in Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde ısrarla üzerinde durduğu Karadeniz-Akdeniz Yolu’nun en önemli etaplarından biri olan Ordu-Mesudiye arasında çalışmalar son noktaya geldi. Yolda tünel ve köprü çalışmaları tamamlandı.Güzergah üzerinde bir adet viyadük kaldı.
121 kilometrelik, Ordu- Mesudiye yolu  88 kilometreye düşecek. 2.5 saatlik Ordu-Mesudiye yolu 1 saate inerken, tünel ve viyadüklerle Ordu- Sivas arası ulaşım 3 saate, Ordu-İskenderun ise 6-7 saate düşecek. 
Orta ve Doğu Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak 818 kilometrelik yol; Ordu, Sivas, Kayseri, Kahramanmaraş, Adana ve Hatay ili sınırları içinden geçip, Karadeniz'in kapılarını İç Anadolu ve Akdeniz'e bağlayacak. 5 ili direkt, 50 ili dolaylı ilgilendiren Karadeniz-Akdeniz Yolu, Karadeniz'e kıyısı olan ülkelere de, Ordu ili üzerinden ihracatta önemli rol sağlayacak.

“Sadece Karadeniz için değil, Türkiye için Kuzey-Güney aksı”
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun sadece Ordu ve Karadeniz Bölgesi açısından değil, tüm Türkiye tarafından önem arz ettiğini belirterek, “Bu yolun arasında 5 tane vilayet var. Sivas, Kayseri ve Mersin'e kadar giden bir yol. Güzergahı adım adım takip ediyoruz. Yol şuan çalışıyor. Mesudiye Bölgesinde  yoğun bir çalışma var. Yakın takip ediyorum. Orası artık benim çocuğum gibi, çocuğumu görmeye gidiyorum. Dereyolu, dedelerimizin Halil Rıfat Paşa'nın projesi. Bunu yaptığımız zaman sadece Ordu, Karadeniz değil, Türkiye için Kuzey-Güney aksı o yol. O çalışma olduğu zaman bambaşka şeyler olacak” dedi.

“Sivas'ın, Kayseri'nin denizi oluyoruz"
Başkan Dr. Mehmet Hilmi Güler, “ Sivaslı 3 saat 15 dakikada denize geliyor ve dönüyor. Bu çok güzel bir şey. Ordu’ya gelip denize girebilecekler. Biz, Sivas'ın, Kayseri'nin denizi oluyoruz. Bu, Ordu'nun daha da kıymetlenmesi, marka değerinin artması demek” şeklinde konuştu.