Başkan Kaya; Çambaşı bölgenin en önemli merkezi haline geliyor

TAKİP ET

Çambaşı yaylası Karadeniz’in parlayan yıldızı oluyor. Son yıllarda yapılan yatırım ve tanıtımlarla birlikte Çambaşı dikkat çekiyor. Koronavirüs salgınında normalleşme dönemine girilmesiyle birlikte hafta sonu Çambaşı Yaylası  dolup taştı. Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya,” Çambaşı Yaylası artık 12 ay canlı bir merkez haline geldi” dedi.
Çambaşı Yaylası’na turizm alanında önemli yatırımların yapıldığını belirten Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya,” Kayak Merkezi beklenildiğinden daha fazla ilgi gördü. Önümüzdeki yıllarda Çambaşı Kayak Merkezi Türkiye’nin sayılı kayak merkezleri arasında yer alacaktır.
İşadamlarımız ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığında 5 yıldızlı otel inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. Yine tatil köyü konseptinde devam eden yatırımlarımız var. Çambaşı Gölet’inin çevresinin peyzaj çalışmaları yapılacak.
Belediye olarak Çambaşı Merkeze restoran hizmeti verecek sosyal tesisin inşaatına bu yaz mevsiminde başlıyoruz. Yatırımlar tamamlandığında turizm anlamında eksiğimiz kalmayacak”şeklinde konuştu.
Kuzey Yıldızı büyük tanıtım yaptı
Çambaşı Yaylası’nın çekim merkezi haline dönüştüğünü belirten Başkan Kaya,” Kuzey Yıldızı İlk Aşk dizisi Çambaşı Yaylası’nın tanıtımına büyük destek oldu. Dizi başladıktan sonra yaylayı görmeye gelenler var. Yurdun dört bir yanından Çmbaşı’nı soruyorlar. Dizi önümüzdeki yıl da devam edecek. Dizinin yaypımcısı,yönetmeni, oyuncusu tüm ekibe teşekkür ediyorum” dedi.
2022’ de bitirmeyi hedefliyoruz
Çambaşı Yaylası’nın  ulaşım en önemli problemlerinin başında geliyor. Halen Altınordu- Kabadüz ve Kabadüz Çambaşı arasında iki ayrı noktada yol çalışması sürdürülüyor. Başkan Kaya, yol çalışmalarının 2022’de bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.