BAŞKAN NÜFUSA DİKKAT ÇEKTİ

TAKİP ET

İlçe ve mahallelerde ziyaretlerine devam eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa ilçesine bağlı Hatipli Mahallesi'nde temas ve incelemelerde bulundu.

Burada vatandaşlara seslenen Başkan Yılmaz, bazı ilçelerde nüfusun azalmasının sebebinin yaşayanlarından kaynaklı olduğunu ve memleketlerine sahip çıkmaları gerektiğini söyledi. Başkan Enver Yılmaz, Hatipli Mahallesi’nde ilk olarak pazarcı esnafını ve vatandaşları ziyaret etti ve ardından Hatipli İlkokulu çevresini, Yeniakçaalan-Oluklu-Hatipli yolunu, Çiğdem-Kumru karayolu ile Fatsa-Kumru karayolunun projelerini yerinde inceledi.

YOL VE SU SORUNUNU ÇÖZÜYORUZ

Kumru’dan başlıyoruz. Fatsa’ya kadar tam 17 km sıcak asfalt yol ihalemizi yaptık. Geçtiğimiz yıl aşırı yağmur sebebiyle gecikme oldu. Sorunları bitireceğiz ve Temmuz ayına kadar Allah izin verirse 17 km’lik sıcak asfaltı yapacağız. Bu konuda içiniz ferah olsun. Ana yolun ardından ise ara yolların yapımına başlayacağız. Suyla ilgili ise Kumru’dan gelen suyu bu sene evlere kadar ulaştıracağız. Yolu ve suyu yaptıktan sonra bizim üçüncü olarak yapacağımız iş altyapı, su ve kanalizasyondur. Önce yol sonra su ve ardından kanalizasyon. Hatipli kardeşlerimizin isteği bizim için yerine getirilmesi gereken bir taleptir. Biz bu istekleri şimdiye kadar hiç ikiletmedik. Hiçbir sözünüz geri kalmayacak. Söylediklerimizin hepsi de Allah izin verirse verilen tarihte yerine getirilecek.

NÜFUSUMUZU ARTIRALIM

Nüfusun azaldığına dikkat çeken Başkan Enver Yılmaz; “Arkadaşlar nüfus azalıyor. Nüfus Fatsa’ya ve İstanbul’a gidiyor. Nüfusumuzu getirelim artıralım. Nüfus azaldığı sürece buralardaki hizmetlerde sıkıntı olur. Halbuki Hatipli’nin nüfusu var ve bu nüfus İstanbul’da. Bugün itibarıyla Hatipli’de yaşayan 2 bin kişi var. Ağustos ayında 10 bin kişi var. Ben 2 bin kişinin parasını devletten alıyorum ama 10 bin kişiye hizmet vermek zorunda kalıyorum. Aralık ayının nüfusuna göre devlet bize para gönderiyor. 30 Ağustos tarihindeki nüfusa göre hizmet yapıyoruz ve bu bizim açımızdan sakıncalı ve sıkıntılı bir durum. Aybastı’ı 3 bin nüfusunu artırdı. Nüfus arttıkça hizmet daha çok geliyor.

ÖLDÜĞÜMÜZDE CENAZEMİZ NEREYE GİDECEK

  Başkan Enver yılmaz, hafta sonu İstanbul Şişli’de gerçekleştirilen istişare toplantısı hakkında da bilgi vererek; “Hafta sonu İstanbul’daydım. Cumartesi ve pazar günü İstanbul’da Şişli’deki bütün Orduluları topladım. Yarısı Fatsalı olmak üzere salonda toplam 500 kişi yemek yedik ve sabaha kadar sohbet ettik. Arkadaşlara dedim ki, memleket memleket diyoruz değil mi? Sizin ana memleketiniz İstanbul olmuş gibi. Ben size bir soru sorayım, siz cevap verin. Öldüğümüzde cenazemiz Hatipli’ye gidecek dediler. O zaman senin memleketin burası kardeşim. O zaman bize yardımcı olacaksın. Nüfus buranın anası, Ordu’nun nüfusunun düşmemesi lazım.  Artık gurbetteki hemşerilerimiz memleketlerine sahip çıkıyor. Hatipli’nin nüfusunun artması lazım. Fındık oldu nüfus arttı, fındık olmadı nüfus azaldı, bunun etkisi de var” dedi.