Başkan Tandoğan: Bu tesis ile gurur duyuyoruz

TAKİP ET


Başaran Kardeşler Gemi Sanayi bölgenin önemli tersaneleri arasında yer alıyor. Ordu’nun imalat yapan tek tersanesi olan Başaranlar Gemi Sanayi 110 kişiye de istihdam sağlıyor.
Perşembe Belediye Başkanı Mustafa Sayım Tandoğan Kumbaşı’nda bulunan işletmeyi ziyaret etti. İşletme sahibi Muammer Kaya ile görüşen Başkan Tandoğan, “Bölgemizde böyle işletmelerin olmasından gurur duymaktayız” dedi.
Tersanede şimdiye kadar boyları 15 ile 50 metre arasında değişen yaklaşık 200 balıkçı gemisi üretildi. Gemilerin bir kısmı Moritanya ve Gürcistan'a gönderildi.
    Kumbaşı Tersane işletmecisi Muammer Kaya, baba mesleğini ağabeyiyle sürdürdüklerini, babalarının mirasını daha ileriye taşıdıkları için mutlu olduklarını söyledi.
    Sektöre yaklaşık 15 yıldan bu yana hizmet verdiklerini belirten Kaya, yaptıkları balıkçı gemilerinin bir bölümünü ise siparişin geldiği Moritanya ve Gürcistan'a gönderdiklerini aktardı.
    Kaya, şimdiye kadar Moritanya'ya 16, Gürcistan'a ise 5 balıkçı gemisi gönderdiklerini ifade ederek, bu ülkelerden yeni talep olduğunu ve bu gemilerin imalatının hızla sürdürüldüğünü kaydetti.
    Bir balıkçı gemisinin şartlara göre ortalama bir yılda yapıldığına işaret eden Kaya, "Bazen 5-6 gemiye aynı anda başlayıp tamamlıyoruz. Tersanemizde çalışan 80 kişi, gece gündüz demeden bu siparişleri yetiştirmek için ellerinden geleni yapıyor." dedi.