Başkan Tavlı açıkladı: Ünye il oluyor mu?

TAKİP ET

Ünye’nin “82 il olma” hedefine ilişkin Başkan Tavlı’nın bu zamana kadar herhangi bir açıklama yapmaması ve adım atmaması yönünde eleştirilere “Ankara’da Ünye’nin il olması konusunda bir şeyler konuşmadığımız kim bilir" dedi.
Oney Flash FM’de Ünye Kent Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Musa Özgür Kıroğlu’nun moderatörlüğünde, Ünye Kent Gazetesi sahibi Gazeteci Ali Öztürk ve Oney Flash FM sahibi Hakan Korkmaz’ın sunumuyla “Haftanın Yorumu” programının bu haftaki konuğu Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı oldu.

“82. plaka konusunda çalışmalara nasıl bakıyor? Ünye’nin il olma konusunda nasıl bir tavır içinde?” sorusuna Başkan Tavlı, şu açıklamayı yaptı:

“Hükümetin il olma konusunda herhangi bir önce çalışması yok. Böyle bir şey olduğunda herkes tarafını, rengini belli eder. Biz tarafımızı, rengini belli etmek anlamında yerel yönetimler olarak üzerimize düşen görevi; şehrin hazırlanması noktasında elimizi her taşın altına koyarak mücadele veriyoruz.  

Bu konuda  biz bugün de en önde koşuyoruz. Neden, nasıl? Şehrin gelişimine katkı sunarak, şehri geleceğe hazırlayarak zaten koşuyoruz.

Sivil toplum kuruluşları milletin, hemşerilerimizin beklentisini ifade eder. Bunu ifade etmek kadar doğal bir şey yok.

Ankara’da, medyanın önünde konuşmuyoruz diye Ünye’nin il olması konusunda bir şeyler konuşmadığımız kim biliyor. Konuşulmadığını kim biliyor. Ona öyle bakmak lazım. Her şey yerinde ve zamanında. Biz de onu yerinde ve zamanında, olacak şekilde yapmak. İnsanları ayrıştırmak yanlış. Kesinlekle memleketin menfaati, geleceğini yapacak hiçbir şeyi kıskanmak ve engellenmesi mümkün değil.”

Ünye KENT Haber