Başkan Tören: Daima mazlumun, muhtacın, yetimin yanında olduk

TAKİP ET

Altınordu Belediyesi Suriye’de yaşanan insanlık dramına duyarsız kalmayarak iç savaş mağduru yetim çocuklara yardım elini uzattı. 
Altınordu Belediyesi Suriye’de 10 yıldır yaşanan iç savaştan en çok etkilenen yetim çocuklar ve diğer ihtiyaç sahipleri için yaptıklarıyla dertlerine derman olmaya çalışıyor. Altınordu Belediyesinin bot, mont okul çantası ve kırtasiye seti ile çeşitli ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardımları, AFAD ve Türk Kızılay’ı iş birliği ile Suriye Türkmendağı bölgesinde ve Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan mülteci kampına ulaştırıldı. 

Altınordu Belediyesinin şefkat ve kardeşlik eli Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkemizin sınırlarını korumak ve iç savaş mağduru halkın güvenliğini sağlamak amacıyla milletimizin merhamet ve şefkat koridoru olarak belirlediği tampon bölgede yaşayan iç savaş mağdurlarına yeni yılın ilk günlerinde umut oldu.  
Altınordu’luların yardım eli ile çantadan monta, kazaktan çoraba kadar yüzlerce ürünü yeni yılın ilk gününde iç savaş mağduru çocuklara ulaştırdıklarını söyleyen Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, “Devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarının koordinesinde Suriyeli iç savaş mağduru ve yetim çocukları desteklemeyi sürdürerek onları sevindirmeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu. 

BAŞKAN TÖREN; “ÇOCUKLAR ÜŞÜMESİN”

Kış mevsimiyle birlikte kamplarda yaşayanların ihtiyaçlarının arttığını bildiklerini belirten Başkan Tören, “Kamplarda yaşayan çocukları kışın soğuğundan korumak için bir çalışma başlattık. Bu kapsamda son birkaç haftadır yüzlerce çocuğumuzun başta kışlık kıyafet ihtiyacını gidermek için Altınordu’lu hayırsever vatandaşlarımızla taşın altına elimizi koyduk. İnsani ihtiyaçlardan oluşan mont ve kazak gibi kışlık kıyafetleri, çanta ve kırtasiye malzemelerini, süt ve çikolatayı Suriye Türkmendağı ve Hatay Reyhanlı mülteci kampına gönderdik. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir çocuğun üşümesini istemiyoruz” şeklinde konuştu.