Başkan Tören ödülünü aldı

TAKİP ET

Başkan Aşkın Tören’in göreve geldiği ilk günden itibaren şehir için özellikle de gençler için ortaya koyduğu vizyon ile hayata geçirdiği başarılı çalışmalar ve projeler Altınordu’ya "Yerel yönetimler Gençlik Çalışmaları ödülü “nü getirdi. 
Bir yandan kesintisiz sürdürdüğü hizmet ve eser belediyeciliği ile şehirde modern değişim ve dönüşüme imza atan Başkan Aşkın Tören, bir yandan da toplumun tüm kesimlerine dokunan sosyal yönlü çalışmaları ile de adeta tarih yazdı. Öte yandan enerjisi ve dinamizmiyle gençler ile güçlü bağlar kuran ve geleceğimizin teminatı gençlere yönelik çalışmalara ayrı bir önem veren Başkan Aşkın Tören’in "genç dostu şehir Altınordu" hedefi ve iddiasıyla ortaya koyduğu örnek çalışmalar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirildi.  
 
BAŞKAN AŞKIN TÖREN’İN ÖDÜL GETİREN ÇALIŞMALARI ÇEŞİTLENEREK DEVAM EDİYOR 
 
"Bu şehirde tek bir gencimiz dahi mesleksiz kalmayacak" sözü ile öncelikle gençlerin nitelikli iş gücüne katılımlarını temin etmek ve geleceğin mesleklerine hazırlamak üzere hayata geçirdiği "Mesleki Eğitim Mükemmeliyet Merkezi" “Hazır Giyim Uygulamaları Merkezi” ve “Kariyer Merkezi” ile gençlerin işsizlik sorununa kalıcı çözümler üretecek altyapıları tamamlayan Başkan Aşkın Tören’in gençlere yönelik çalışmaları bunlarla sınırlı kalmadı.
Üniversite öğrencileri başta olmak üzere gençlere yönelik eğitimden kültüre, sanattan spora birçok yenilikçi çalışmaya imza atan Başkan Tören, Teknoloji Tasarım Atölyesi, Şehir Atölyesi, yapımı devam eden kütüphaneler, spor kompleksi ve semt sahaları ile hayatın her alanında gençlerin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
Ayrıca bütün bu çalışmalarını Gençlik Vadisi projesiyle taçlandıran Başkan Tören, yeni mahallenin merkezinde, belediye hizmet binasının da içerisinde bulunduğu büyük bir alanda gençler için yeni bir doğal sosyal kampüs oluşturdu. 
Yeşil ağırlıklı, sosyal donatıları, teknolojinin tüm imkanlarından istifade edilebilen uyumayan kütüphanesi, 24 saat kesintisiz Wifi hizmeti, mesleki eğitim mükemmeliyet merkezi, spor salonu ve diğer altyapıları ile tüm ihtiyaçların düşünüldüğü Gençlik Vadisi ile Altınordu gençliğin Şehri olarak hafızalara kazınacak. 
 
BAŞKAN AŞKIN TÖREN “GENÇLERİMİZ İÇİN NE YAPSAK AZ” 
 
Ankara Başkent Millet bahçesinde devam eden “Tam bana göre gençlik festivali”nde ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin elinden alan Başkan Aşkın Tören, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Yerel yönetimler Gençlik Çalışmaları ödülü”ne değer bulunmanın şehir olarak haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz dedi. 
Gençler için ne yapsak azdır diyen Başkan Aşkın Tören, gençlere yönelik yeni müjdeler de verdi. 
 
GENÇLERİN BULUŞMA NOKTASI OLACAK ŞEHİR ATÖLYESİ YÜKSELİYOR 
 
Gençlere yönelik devam eden çalışmalardan söz eden Başkan Aşkın Tören, “Çok yakın bir zamanda  sözleşmesini imzaladığımız yapımı devam eden “Şehir Atölyemizde” şehrimizde 20 bine yakın üniversiteli arkadaşımızın istifade edeceği içinde; Çamaşırhanesi, ücretsiz etüt merkezi, sanata dair bilgisi olan beklentisi olan ve bu alanda eğitim almak isteyen gençlerimize, hayat boyu öğrenme felsefesine inanmış ve bu konuda eğitim almak ve bu yeteneğini geliştirmek isteyen herkese kapısının açık olduğu bir “Sanat Atölyesi” ve yine bu şehre perdesi hiç kapanmayan tiyatromuzdan sonra sazı ve sazının teli hiç durmayan bir “Gençlik Konservatuarı’nı şehrimize çok yakın bir tarihte kazandırmış olacağız. Hayırlı olsun inşallah” diye konuştu. 
 
ALTINORDU KÜTÜPHANELERİ İLE DE ADINDAN SÖZ ETTİRECEK 
 
Müjdelerini ardı ardına sıralayan Başkan Aşkın Tören açıklamalarında şunlara yer verdi: 
“Cumhuriyet Mahallesinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri olan “Nutuk” ismini verdiğimiz ışığı hiç sönmeyen bir kütüphanemizi şehrimiz ile buluşturacağız. İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’un ölümsüz eseri “Safahat”ı da İnşallah bir kütüphane ile buluşturuyoruz. 
Bin yıllık Türk Tarihinin kodlarını medeniyet değerlerimizi ve evrensel değerleri buluşturacağımız 3 kütüphanemiz de yolda. Biri Orhun, diğeri Kutadgu Bilig ve bir diğeri de Zaferi Milli, Taşbaşı bölgesinde “Müjgan Hanım Kütüphanesi” olarak şehrimize kazandıracağız” şeklinde konuştu.