Başkan Yavuz: Tüm testler negatif çıktı

TAKİP ET

Ordu Şoförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Adem Yavuz, Toplu Taşımada pandemi sürecinde alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Yavuz, her şeyden önce önceliklerinin hem toplu taşımada çalışanların hem de yolcularının sağlığı olduğunu ve bunun için önlemleri aksatmadan devam ettiklerini söyledi.

 “TOPLU TAŞIMADA ÇALIŞANLARA TEST YAPTIK”

Toplu çalışan şoförlere test yapıldığını söyleyen Adem Yavuz, “Pandemi süresi boyunca Valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü ile görüşerek Toplu Taşıma’da çalışan arkadaşlarımıza koronavirüs testi yapılmasını yapılmasını talep ettik. Sağlık Müdürlüğü de talebimiz üzerine bize ilk etapta 20 kişilik kota ayırmıştı. Ancak yaptığımız görüşmelerle bu sayıyı 20’den 60 kişiye çıkarttık. Birinci ve ikinci etapta çalışan 60 şoför arkadaşımıza tamamına koronavirüs testi yaptırdık. Allah’a şükür bütün arkadaşlarımızın testi negatif çıktı, arkadaşlarımız çalışıyorlar.

 
Başkan Yavuz, 60 kişinin haricinde 40 şoför esnafının da kendilerinin bireysel olarak test yaptırdıklarını söyleyerek, “Yine bu arkadaşlarımız haricinde İstanbul’dan gelen ve kendilerini ziyaret eden bir kişi de Covid_19 şüphesi nedeniyle 40 şoför esnafı arkadaşımız da her ihtimale karşı Devlet Hastanesi’ne giderek test yaptırdılar. Yapılan testlerin hepsi negatif çıktı. Böylelikle test yaptıran 100 arkadaşımızın da testi negatif çıkmıştır. Bizler şoför esnafı olarak bu salgın konusunda oldukça duyarlıyız. Tüm vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla toplu taşıma araçlarımızı kullanabilir.”

 
“ARAÇLAR DÜZENLİ OLARAK DEZENFEKTE EDİLİYOR”

Araçlarında düzenli olarak dezenfekte ettiklerini, bunun yanında şoförlere özel maske yaptırdıklarını söyleyen Başkan Yavuz, “Yine salgın süresince Büyükşehir Belediyesi ve Altınordu Belediyesi’yle görüşerek arabalarımıza da belirli periyotlarla düzenli olarak dezenfekte yapılmakta. Bunun yanında cemiyet olarak yaptığımız görüşmelerle kullanıp atılan maskelerin yerine daha kaliteli ve sağlıklı olan ve uzun süreli kullanılabilen 300 adet maske yaptırdık. Bu maskeleri şoför arkadaşlara dağıttık. Şuanda kullanıyorlar.” dedi. Haber: Orducu Haber / Zeki Göl