BAŞKAN YILMAZ CAMİ İSRAFINA DİKKAT ÇEKTİ

TAKİP ET

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, cami yapımında yaşanan israfa dikkat çekerek ' Artık bir önlem alalım her yere camii yapmayalım 'dedi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından İkizce’de bulunan Laleli Camisi’nin birebir benzeri Altınordu İlçesi’de Vali Konağının arka tarafından sahile yapıldı.

İmam görevlendirilmesi de yapılan camiinin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, cami yapımındaki israfa dikkat çekti.

Köylerde cemaati olmayan yerlere milyonlar harcanarak 5 katlı camiler yapıldığını belirten Başkan Yılmaz,” Bu bir israftır. Hem çok para harcanıyor hem de cemaati yok. Soruyorum’ Kaç cemaatiniz var ‘diye ‘Cuma günleri 30 kişi olur ‘diyorlar. Bu kadar büyük camii yapmaya gerek yok. Biz bu ahşap camii 280 binliraya yaptık. İhtiyaç varsa bunun benzerlerini yaparız. Bu kadar savurganlık yapmaya gerek yok. Doğa Kent’ten geldiler. Onlarada bu caminin aynısını yapacağız. Cami konusunda bir koordine yapalım.Her önüne gelen camii inşaatına başlamasın”dedi.

Bu bölgede hem bir ihtiyacı karşıladıklarını hem de tarihi özelliği olan bir eser ortaya çıkarttıklarını belirten Başkan Yılmaz,” Tarihimize sahip çıktık. Bu camiinin aslı  Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İkizce’de onarılırken pencereleri pvc yapılmış.Biz ise burada bu camii birebir tarihine uygun yaptık. Bu bölgeye güzelde bir eser kazandırdık” şeklinde konuştu.

Müftü Mustafa Kolukısa’nın duasından sonra camii ibadete açıldı.Törene katılanlar toplu olarak öğle namazı kıldı.