BAŞKAN YILMAZ DERECE YAPTI

TAKİP ET

 
Dijital Kent 2015 Yerel Yönetimler Dijital Varlık verileri açıklandı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 81 belediye başkanı içinde Twitter’ı en iyi kullanan 2. Büyükşehir Belediye Başkanı olurken, İnstagram’da ise 4. sırada yer aldı. Başkan Enver Yılmaz, ayrıca 20 Ocak 2012’de bir kanal açarak mevcut belediye başkanları arasında YouTube’a ilk kaydolan il belediye başkanı unvanını aldı.
 
973 SOSYAL AĞ HESABI İNCELENDİ
 
Dijital Araştırmalar Derneği’nin yaklaşık 4 aydır sürdürdüğü çalışmada, 81 il belediyesi ve başkanları ile 39 İstanbul ilçe belediyesi ve başkanları olmak üzere 120 belediye ve 120 belediye başkanının 973 sosyal ağ hesabında dijital varlıkların derecelendirilmesi yapıldı. Bunun yanı sıra bir belediyenin veya belediye başkanının hesabının bulunup bulunmadığı, takipçi, beğeni, hakkında konuşan, paylaşım gibi metrik verilerinin durumu, lokasyon ve hesap dili bilgilerinin doğruluğu, paylaşımlarda kullanılan bahsetme, etiket ve linklere ait istatistikler, sosyal ağlardaki kullanıcı profillerindeki bilgilerin güncelliği, kapak görselleri, web sitelerinin Türkiye’deki sıralaması ve bir kullanıcının günde ortalama kaç dakika zaman geçirdiği gibi parametreleri de içeren 69 değişken ele alındı.

 
BAŞKAN YILMAZ, TWİTTER’DA İKİNCİ VE İNSTAGRAM’DA DÖRDÜNCÜ OLDU
 
Digital Kent 2015 İl Belediye Başkanları verilerine göre, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Twitter’ı en iyi kullanan 2. belediye başkanı olurken, İnstagram’da ise 81 il belediye başkanları arasında 4. Oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ayrıca 20 Ocak 2012’de bir kanal açarak mevcut belediye başkanları arasında YouTube’a ilk kaydolan il belediye başkanı unvanını aldı.
 
DİGİTAL VARLIKLARI EN İYİ KULLANAN 4. BELEDİYE BAŞKANI
 
Digital Kent 2015 İl Belediye Başkanları, sosyal medya reytingleri de puanlanarak belirlendi. Buna göre dijital varlıkları en iyi kullanan il belediye başkanı 79,25 puan ve A- reyting ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel birinci oldu. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin 78 puan ve A reytingi ile ikinci, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü 75 puan ve BBB++ reytingiyle üçüncü olurken, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz 66,5 puan ile dördüncü oldu.