BBP İl Başkanı Zor: Piyasadaki yangın sönmese iktidarın işi zor

TAKİP ET

Büyük Birlik Partisi Ordu İl Başkanı Durmuş Zor, piyasalardaki yangının bir türlü sönmediğini ve böyle devam ederse şimdiki iktidarın seçimi kaybetme oranının yüksek olduğunu söyledi. Ekonomik gidişatın iyi seyretmediğini aktaran zor, Büyük Birlik Partisi’nin seçime hazır olduğunu ifade etti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda hem cumhurbaşkanlığı adaylığını ilan etti hem de erken seçim tartışmalarını kapattığını bildirdi.
Anayasa’ya göre seçim 5 yılda bir yapılır. Dolayısıyla o 5 yıl Haziran 2023’te doluyor. Haziranın ortasında pazar günü seçimler yapılacak.
Cumhur İttifakında olan Büyük Birlik Partisi Ordu İl Başkanı Durmuş Zor, Cumhurbaşkanının açıklamış olduğu seçim tarihi hakkında Alp TV mikrofonlarına konuştu.
Büyük Birlik Partisi Ordu İl Başkanı Durmuş Zor,” Anayasaya göre seçimler yapılır. Geçmişte ara seçimler yapılırdı. Erken seçimlerde olurdu.  Erken seçim yapılsın talebi, tamamen toplumdaki ekonomik sıkıntıların belki bir rahatlamaya sebep olunur düşüncesi ile muhalefetin tekliflerindedir.  Karar verecek olan Cumhurbaşkanı ile çoğunluk elinde olduğu için cumhur ittifakıdır.  Bu nedenle haziran ayında seçim olacaktır. Erken seçim olmayacaktır” diye söyledi.
 
“0 Barajını kabul Ederiz”
BBP Ordu İl Başkanı Durmuş Zor,” Yasal düzenlemelerin yapılmış olan baraj yüzde 10’dan Yüzde 7’ye düşmesi tabi biz bunu kabul etmiyoruz. Biz BBP olarak sıfır barajını kabul ederiz, en çok yüzde 3 barajını kabul edebiliriz.  Ama netice olarak baraj yüzde 7 olarak kabul edildi. Bu barajın uygulanması içinde üzerinden bir sene geçmesi gerekir ki oda 2023 teki Haziran ayına seçimlerin kalmasına sebep olur” diye belirtti.
 
“Ekonomik Gidişat Çok Kötü!”
Ekonomik gidişatın kötü olduğunu herkes görüyor diye söyleyen Başkan Zor, “Hal kötü bu nedenle insanlar bir çıkış yolu açısından rahatlama istiyor. Bu nedenle zaten erken seçim isteniliyor. Bu insanların çok doğal bir hakkıdır. Bunun seslendirilmesinin bana göre hiçbir sakıncası yoktur. İktidar olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ınkamuoyuna içinde bulunduğu duruma daha fazla dikkat etmesi gerekir.  Ülke için çok şeyler yapmış olsanız da vatandaşın mutfağında sıkıntı varsa o güzel şeyleri görmezden gelir. Tabire göre insan vücudunda nerede bir problem olmuşsa canı oradadır. Yani demek istediğim şuanda insanlarımızın tamamı ekonomik gidişatını düşünmektedir. Vatandaşların bu ağrısı bana göre çok haklıdır. Çünkü her şeyin iki üç katı yükselmesi sonucu vatandaş zor durumdadır” dedi.
 
 
 
“Vatandaş Rahat Değil, Seçim Aleyhlerine Olacak”
Maaşla çalışan vatandaşların senede iki kere memur, emekliye zam,  işçiye ise bir kere zam iyileştirme çalışması olması vatandaşı rahatlamıyor diye ifade eden Başkan Zor:
“Günlük, aylık zamların olduğu yerde bu şekilde ücret değişiklikleri vatandaşa yetmiyor. İşçilerin, askeri ücretlerin tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum.  Temmuz ayında asgari ücretin yeniden görüşülmesi ve diğer problemlerin çözümü hakkında gayret gösterilmesi lazım.  Bu hal durumunda iken iktidarda kim varsa erken seçime gidilmesini kimse istemez. Piyasayı biraz rahatlatma ve şu andaki yangını da söndürme işi Hükümeti yöneten Cumhurbaşkanı ve bakanların görevidir. Piyasayı rahatlatmadıkları sürece de seçim aleyhlerine olacaktır” dedi.
 
BBP Seçime Hazır!
Bütün partiler seçime hazırdır diye söyleyen Başkan Zor,” Bir taraftan teşkilat bazında hazırlık olur diğer taraftan ise duygu ve düşünce hazırlanılır. Ülke genelinde 20 ye yakın parti seçime girdiği halde hazine yardımını alan meclis grubunda olan 5 parti olur. Onlar milyarlarını eski rakamda trilyonlarını alırlar seçime öyle girerler. Diğer parti ise kendi adaylarının ekmek paralarıyla seçime girerler. Ekonomik anlamda biz çok zorlanıyoruz. Gidişat böyle olunca…  Önümüzdeki süreçte Ordu’da 6 adayımız hazır.  Adaletsiz olan seçim sisteminde ve adaletsiz olan siyasi partiler kanunu kim gelirse gelsin kendi işine geldiği gibi yapacaktır. Yardım yapılacaksa adaletli olsun” diye söyledi.
 
Haber: Tuğçe Kaymak/ Alpmedyaajans