BİZE DE HER YER ORDU

TAKİP ET

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Kocaeli’de faaliyetlerini sürdüren hemşehri derneklerinin temsilcileri ile bir araya geldi.

Kocaeli’de bir otelde düzenlenen etkinliğe Başkan Yılmaz’ın yanı sıra AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Yalova Eski Milletvekili Temel Coşkun, AK Parti Ordu İl Başkanı Av. Uğur Çelenk, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu ve Kocaeli’de faaliyetlerini sürdüren Ordulu derneklerin temsilcileri katıldılar.

SİZLERİN FİKİRLERİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ

Ordulu derneklerin temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği gecede söz alan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu için gece gündüz çalıştıklarını söyledi. Ordu’yu yönetirken “Ortak Akıl”a önem verdiklerini belirten Başkan Yılmaz; “Gurbette yaşayan hemşehrilerimiz ile hasret gidermek ve onların görüşlerini almak için ilkini geçtiğimiz ay İstanbul’da düzenlediğimiz toplantıların ikincisini Kocaeli’de düzenlemek istedik. Kocaeli, hemşehrilerimizin yoğun olarak yaşadığı bir şehir ve biz buraya sizlerin görüşlerini almaya geldik. Sizlerle birlikte oturup konuşacağız, fikir alışverişinde bulunacağız. Siz memleketinizden ayrısınız ama biz sizleri unutmayacağız. Her zaman sizlerin yanında olacağız” diye konuştu.

 

ORDU ARTIK KABINA SIĞMIYOR

 

“Gurbette yaşayan hemşehrilerimizin gurur duyacağı bir Ordu inşa ediyoruz” diyen Başkan Yılmaz; “Ordu, artık kabına sığmıyor. Her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. 19 ilçe belediye başkanımızla ilimizin çehresini değiştiriyoruz. Hem Hükümetimizin yaptığı yatırımlar hem de yerel yönetimlerle birlikte, Karadeniz’in cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerliyoruz. Bu yolda sizlerin düşünceleri bizim içim çok değerli” şeklinde konuştu.

 

BAŞKAN KARAOSMANOĞLU: “ORDU’YLA GURUR DUYUYORUZ”

 

Başkan Yılmaz’ın açış konuşmasının ardından söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kurulan büyükşehirler içerisinde en başarılı belediyelerden birisi olduğunu söyledi. Başkan Karaosmanoğlu; “Ordumuz coğrafi konum itibarıyla Karadeniz’in incisi bir il, fındığın başkenti. 2013 yılında, büyükşehirin neler getireceğini anlatmak için Ordu’ya gittim. Oradaki heyecan ve coşku, yerel seçimlerin müjdesi gibiydi.  Ordu ili, 20’de 20 yaparak Türkiye’de büyük bir başarıya imza attı. Kocaeli kadar gurur duydum. Başkan Enver Yılmaz yönetimindeki Ordu Büyükşehir Belediyesi, seçimlerden sonra en kararlı şekilde hizmete başlayan bir büyükşehir oldu. Yeni büyükşehirler içerisinde de en başarılı büyükşehirlerden birisi olmayı başardı. Ben inanıyorum ki Ordu ilimiz, yerel yönetimler ve Hükümetimizin çalışmaları ile şehirciliğin en güzel örneklerinin gerçekleştiği bir il olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

Protokol konuşmalarının ardından toplantıya katılan dernek yöneticileri, söz alarak Ordu ile ilgili istek ve önerilerini dile getirdiler.