BOKS ŞAMPİYONASI BAŞLADI

TAKİP ET

 

25-26 Ocak tarihleri arasında Ordu’da yapılacak olan “ Yaşar Kırca İl Temsilciliği “ Boks turnuvası açılış seremonisi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Boks salonunda düzenlenen törenle yapıldı
Açılış seremonisine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Boks İl Temsilcisi Mustafa Genç, Spor Şube Müdürü Aziz Erdoğan, Akkuş Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Nevzat Akman, Yaşar Kırca, Ailesi, Antrenörler, Sporcular ve Aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç” Yaşar Kırca’nın Ordu boksuna katkısı büyüktür. Şu an içerisinde bulunduğumuz salonun yapılmasından tutunda burada ki boks temellerinin atılmasına kadar, ömrünü Orduda ki boksun gelişimine adamış bir yürektir. Orduda bugün boks varsa Yaşar Kırca sayesinde vardır. Ben Mustafa Genç’in öğrencisiydim fakat Gümüşhane’de ki ilk maça çıkarken hocamın eli sakattı ve köşemde Yaşar Kırca hocam vardı. Daha sonra Ordu’da ki rövanş maçında ringde orta hakemdi. Gerek kişiliği olarak gerek sosyal hizmetler olarak gerçekten biz ona minnettarız. Ordu sporuna yaptığı hizmetlerden dolayı İnşallah bu yıl ilk defa yaptığımız turnuvayı bundan sonra iller arasında daha büyük spor salonlarında daha güzel bir organizasyonla düzenlemeyi planlıyoruz. İnşallah Yaşar Kırca il temsilciği boks turnuvası Türkiye’nin marka değeri olan turnuvalarından biri olacaktır. Buradan bunun sözünü veriyoruz.  Yarışmaya katılan sporculara başarılar diliyorum. Ordu olimpiyatlara sporcu gönderen madalya kazanan sporcuların merkezi olacaktır” diye konuştu.
Bu turnuvayı düzenleyerek ahde vefa gösteren İl Müdürümüze teşekkür ediyorum diyen Yaşar Kırca” 14 yıl sonra bu turnuvayı düzenleyerek ahde vefa gösteren ayrıca gençlik yıllarımın önemli kısmını ayırdığım ve gönül verdiğim boks sporunda yeniden farkındalık yarattığı için kıymetli kardeşim Spor İl Müdürümüz Mustafa Genç’e örnek davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum.  Bugün burada duygulanarak söylüyorum ki bizlerin zor şartlar altında icra ettiğimiz, sporun değer görmediği zamanlardan spora ve sporcuya maddi manevi her türlü desteğin verildiği ve sayı olarak sporcuların her geçen gün daha da arttığı günlere geldik. Spora emek veren ve daima sporcuya destek veren yöneticilere teşekkür ediyorum.  Konuşmamı Mevlana’nın bir sözü ile tamamlamak istiyorum; Mevlana ustaya sormuş; iyi bir ustanın tanımı nedir? Usta kendinden daha üstün çırak yetiştirendir diye yanıt vermiş. Benim de temennim kendimden daha üstün çıraklar yetiştirerek bu görevi tamamlamak olmuştur. Burada da bu zincirin ve spora gönül verenlerin toplandığını görmek beni mutlu etmiştir. Bugün burada Boks sporuna gönül veren gençlerimizin yolu açık olsun, başarılar diliyorum. Bu turnuva hepimiz için hayırlı olsun” dedi.
Açılış seremonisinin ardından ilk müsabakalarına devam edildi.