Büyükşehir Sırrıpaşa Caddesi'ni yeniden yarattı

TAKİP ET

 
 
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu Sırrıpaşa Caddesi’ni yeniden yaratıyor. Cephe giydirme ve zemin çalışmalarıyla Sırrıpaşa Ordu’nun yeni çekim merkezi olacak. Yapılan çalışmalardan memnun olan esnaflar Başkan Güler’e teşekkür ediyor.
Halk arasında ‘Fidangor’ olarak bilinen Sırrıpaşa Caddesi tamamlandığında açık avm olacak. Sırrıpaşa Caddesi esnafları kadar Ordulularda çalışmalara destek veriyor.
Düz Mahalle Muhtarı hakan cemal Aydın ve Sırrıpaşa esnafı yapılan çalışmalar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ediyor.
 Ordu’nun açık AVM’si olacak
Düz Mahalle Muhtarı Hakan Cemal Aydın, “Altınordu ilçemiz Sırrıpaşa caddesinde Cephe ve Zemin iyileştirme çalışmaları hız kazanarak devam etmektedir. Cadde ile ilgili çalışmalar 15 Şubat 2020 tarihinde başlamış olup halen devam etmektedir. Şu anda cephe kaplamaların % 95' i bitmiş durumda, Çalışmalar zemin kaplama aşamasında ve hızla devam etmektedir. Bilindiği üzere Dünya'da ve ülkemizde Kovit 19 ile ilgili mücadele kapsamında Uygulanan sokağa çıkma kısıtlama nedeni ile cadde üzerinde yapılan imalat 15-17 gün civarında kısmen sekteye uğramış ancak, Etüt Proje Daire Başkanlığımızın aldığı önlem ve ilave ekipler sayesinde çalışmalar tekrar planlanan süreye göre devam etmektedir ve bu süre içinde bitmesi planlanmaktadır. Şu anda zemin taş kaplama işi üç Noktadan ekipler tarafından hızla devam etmektedir. 10-15 Haziran gibi Zemin kaplama işinin bitirilmesi planlanmaktadır.
Bu konuda vatandaşlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istiyoruz. Bu imalatlar Ordu halkınındır. Burada oluşacak olumsuzluklar bizlere yansıyacaktır. İmalatçı firma işi bitince buradan gidecek ve Bu proje Ordu halkına kalacaktır.
 Ordu'muzun Açık AVM'si Olması düşünülen Sırrıpaşa caddemizde yapılan imalatlar titizlikle yapılmış ve her aşamasında en ince ayrıntısına kadar düşünülerek Etüt Proje Daire Başkanımız Tayfun Özdemir ve saha kontrol ekipleri tarafından adım adım takip edilerek imalatlar yapılmaktadır. Bu proje Ordumuzun prestij projesi olacak olup, projeyi takip eden ve uygulama aşamasında sahada olan Etüt ve Proje Daire Başkanımız Tayfun Özdemir ve Kontrol ekiplerine, özellikle Bu projeyi Ordu'muza kazandıran OBB Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi Güler'e Düz mahalle halkı ve esnafların memnuniyetini bildirir, şahsım ve mahallem adına teşekkürlerimizi sunarız.”
Özenle seçilmiş
İç Mimar Abdullah Honduroğlu Sıırıpaşa Caddesi’nde yapılan çalışmayı hem malzeme seçimi hem de estetik açıdan çok olumlu bulduğunu söyledi.
Bu çalışmanın diğer belediyelere örnek gösterilebileceğini belirten Mimar Abdullah Honduroğlu”  Ben Almanya, İngiltere gibi ülkelerde mimar olarak bulundum. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Sırrı Paşa’daki çalışmalarını çok pozitif buluyorum. Gerek malzeme seçimi gerekse estetik açısından gayet güzel şeyler yapılıyor. Çok güzel malzemeler ve renkler kullanılıyor. Hatta Süleyman Felek caddesinde yapılan uygulamaları geride bırakan uygulamalar hayata geçiriliyor. Doğal granit kullanılıyor. İnanın bana bunlar Avrupa’nın en zengin şehirlerine bile yok. Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etmek lazım. İşin hakkını veriyor. Bu cadde bittiğinde burası açık hava AVM’si özelliğinde olacak” şeklinde konuştu.
Böyle caddeleri yurtdışında görürdük
Cadde esnaflarından Hüseyin Anlar da çalışmaların tamamlandığında çok güzel bir eserin ortaya çıkacağını söylüyor.
Anlar,”  Sırrı Paşa Caddesi’nin en eski esnaflarından biriyim. Ben bu caddede üçüncü kuşak halıcıyım. Bu cadde 1928’den beri hizmet veriyor. Sırrı Paşa Caddesi son 25 yıldır kan kaybediyordu. Burada şu anda 136 tana iş yeri var. Bunların 44’ü konfeksiyon mağazası, 7 tanesi ayakkabı mağazası. İki de banka var. Burası enteresan bir yer. Yıllar önce Prag’a gitmiştim. O zaman dedim ki keşke eski Sırrı paşa caddesi dursaydı Prag eski Sırrı Paşa caddesiydi. O kadar güzeldi. Şimdi geçmiş dönem belediye başkanlarımızdan farklı olarak şehirli bir belediye başkanımıza sahip olduğumuz için -sonun da diyelim- bu cadde için olumlu şeyler düşünüyor. Bittiğinde güzel olacak.”dedi.