Çaybaşı Belediyesi Hizmet Binası Törenle Açıldı

TAKİP ET

Çaybaşı Belediye hizmet binasının açılışı, AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katıldığı geniş çaplı büyük bir törenle gerçekleşti.
Numan Kurtulmuş, Çaybaşı ilçesinin son yıllarda büyük hizmetler aldığını vurgulayarak, “Hüseyin başkan bir vesileyle Ankara’ya geliyor ve maşallah tuttuğunu da koparıyor. Bizlerde ona her türlü desteği veriyoruz.” dedi.

Kurtulmuş, “Çaybaşı’nın AK Parti’ye çok yüksek oranda destek verdiğini, sürekli yanımızda olduğunu biliyoruz. İnşallah önümüzde gelmekte olan Mayıs seçimlerinde de en yüksek desteği bekliyoruz.” diyerek Çaybaşılı seçmene seslendi. 

Çaybaşı’nda yapılan hizmetleri anlatan Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, hizmete açılan Belediye binası ile ilgili olarak; “İçinde otoparklar, hanımlar lokali, sergi salonu, gençlik merkezi, kültür merkezi, kütüphane, fuaye alanı, çok amaçlı salon ve atölyeleri bulunan çok yönlü hizmet binası” dedi.

Çaybaşı Belediye hizmet binası açılışı görkemli bir şekilde gerçekleşti. Programa AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Valisi Tuncay Sonel, AK Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hamarat, Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Ordu İl Başkanı Halit Tomakin,  AK Parti Ünye İlçe Başkanı Kenan Selim Argan başta olmak üzere çok sayıda belediye başkanı, siyasi parti temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

-Çaybaşı son yıllarda büyük hizmetler alıyor -

Programda konuşma yapan AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Çaybaşı ilçesinin son yıllarda büyük hizmetler aldığını vurgulayarak, “Hüseyin Başkan bir vesileyle Ankara’ya geliyor ve maşallah tuttuğunu da koparıyor. Bizlerde ona her türlü desteği veriyoruz.  Burada çok başarılı hizmetlere imza atıyor. Bugünde iki tane önemli açılışı birlikte yapıyoruz.  İleride burada güzel bir hastaneyle birlikte hizmetler taçlandırılmış olur.” dedi. 

-“Çaybaşı’nın verdiği desteği sürekli yanımızda hissediyoruz” -

Prof. Dr. Kurtulmuş, Çaybaşı’nın verdiği desteği sürekli yanlarında hissettiklerini ifade ederek, “Ordu başından itibaren AK Parti’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a büyük destek veren illerimizin başında geliyor. Çaybaşı’nın da çok yüksek oranda verdiği desteklerle sürekli yanımızda olduğunu biliyoruz, hissediyoruz. İnşallah önümüzde gelmekte olan Mayıs seçimlerinde de en yüksek desteği bekliyoruz. Çaybaşı’nda inşallah Recep Tayyip Erdoğan yeniden açık ara Cumhurbaşkanı seçilecek ve AK Parti açık ara birinci parti olacak. Bu millet belirsizliğe oy vermez, bu millet hangi istikamette gittiğini bilmeyene oy vermez. Bu millet fikirlerinin ana çatısından ne olduğuna emin olmadığı hiçbir yöne yönelmez. Bu millet kendisine samimiyetle hizmet edenleri unutmaz, onların yanından ayrılmaz, onlarla kol kola el ele büyük Türkiye istikametinde, Türkiye 100 yılı istikametinde yürür.” diye konuştu. 

-“Çaybaşı için gayretli çalışmaları oldu” -

AK Parti Ordu Milletvekili Şener Yediyıldız, “Çaybaşı için kıymetli gayretli çalışmaları oldu. Bıraktığımız eserler sonradan kendilerini hatırlatıyor, Hüseyin Semiz kardeşimiz de bu eserleriyle hatırlanacaktır.” diyerek tebrik etti.

-“Büyük bir aileyiz” 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, “Hüseyin bey kardeşimiz kıymetli bir kardeşimiz, zaten beraber çalışıyoruz, çalışmalarımız ortak. Valimizle, il başkanımızla, milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla büyük bir aileyiz. Sevgiyi büyütmeye geldik, Allah ağzımızın tadını bozmasın.” diyerek Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’u ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

-Çaybaşı’nda yatırım atağı -

Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, ilçede yaptıkları yatırımlara ilişkin yaptığı sunumda katılımcılara brifing verdi, şöyle konuştu; 

* Sil baştan alt yapı çalışması yapıldı 

“Heyelan afetinin hızlı yaşandığı bir bölge olması hasebiyle 2019 yılında 4 tane sel görüldü, heyelan bölgelerimiz oluştu. Sil baştan yeniden bir alt yapı çalışması yapılmak durumunda kalındı. Biz belediyemizin kurulu durumda bulunan ama tam aktivite olamamış beton santrali ve konkasör şantiyesini ayağına kaldırmak durumunda kaldık ve 1 tane kum eleme tesisi kurarak bölgemizin acil ihtiyaçlarına yaklaşık büyükşehir ve ilçe yol güzergahımızın toplamı 700 km yol tekraren büyük bölümüyle elimizden geçti. Önce beton yol uygulamasının Karadeniz bölgesinin olmazsa olmazı düsturuyla yola çıkaran belediye başkanımızın kıymetli tavsiyeleriyle ağırlığımızı Büyükşehrimizin çok üst düzeyde desteğiyle beton yol olarak uygulamalara başladık. Menfez yapılarımızı, sanat eserlerimizi gerçekleştirdik.  86 menfez kazandırdık, 19 km. sanat eseri mahiyetinde taş duvar kazandırdık. Büyükşehrimizin 46 km, bir o kadar da biz olmak üzere yaklaşık 90 km beton yolla ilçemizi buluşturduk.

*Çaybaşı’na dönüş başladı

Bölgemiz 2020 başlangıcı pandemiyle birlikte, köye dönüş, Çaybaşı’na dönüş başladı. Biz bunun sistem olarak önünü açtık. 1600 ruhsat yeniledik, insanlarımız köylerine, evlerine taşınmış oldu. Bunları güncelledik, yeni binalar ilçemize kazandırdık. Araç parkurumuzu güncelledik. 

*Doğalgaz için adım atıldı 

Genel Başkan Vekilim, 2022-2025 yılı içinde Cumhurbaşkanımızın da yüksek talimatlarıyla doğalgaz noktasında Çaybaşı’nda biz kurulabilecek istasyon yerini de ve vatandaşımızın talep dilekçelerini hazırladık, ilgili firmaya teslim ettik. 

*İlçenin 100 yıllık ana su problemi çözüldü 

Görevi devraldığımızda İlküvez Göletimiz yüzde 80 oranında yapımı tamamlanmıştı. DSİ’nin ve Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla şu anda yaklaşık 2.5 senedir su tuttu, bölgenin inşallah 100 yıllık ana su problemini çözdü. Bununla da yetinmedik. Daha önce Ericek Yaylası’ndan ilçemize Tekkiraz üzerinden gelen su ishale hattını komple yeniledik. OSKİ marifetiyle Çaybaşı ilçemize Sayın Bakanımızın yüksek talimatlarıyla 28 milyonluk destek aldık, ikinci su hattımızı da buraya kazandırmış olduk. 38 km su hatlarıyla 5 km kanalizasyon hattıyla, 3 büyük depoyla fosseptik vs. uygulamalarla OSKİ ilçemizde tam anlamıyla seferber oldu. 

*Çöp depolama tesisimizde enerji üretiliyor

Vahşi atık çöp depolama tesisimiz ilçemiz sınırları içinde. 2012 yılında başlamış bir inşaattı, 2017 yılında inşaatı bitip, 2019 yılında uygulamaya alındı. Şu anda orada enerji üretiliyor. Gerek Büyükşehrimiz, gerek Çevre Şehircilik Bakanlığı’nın il müdürlüğü, gerek Sağlık Bakanlığı’nın il müdürlüğü, gerek biz belediye olarak sürecin en yakın takipçileriyiz. 

*Küçük Sanayi Sitesi uygulaması yakın zamanda başlıyor

İlküvez’in Çaybaşı tarafına doğru çıkışında küçük sanayi sitesi için 7.5 dönüm daha yer kazandık. 3 dönüm mevcut yerimiz vardı. 10,5 dönüm yer içinde küçük sanayi uygularımızı çok yakında başlatıyoruz. 

Elektrikle alakalı şu ana kadar 19 milyonluk yatırım 2019-2023 yılları arası yapıldı. Planlanması yapılan yatırımlar bunun en az 2 katı mahiyetinde görünüyor.

*Çaybaşı’na spor yatırımları 

Gençlik merkezimiz, kapalı spor salonumuz ve halı sahamızla ilgili ihale sürecindeyiz, halı sahamız bitme noktasında. Gençlik merkezimiz ve kapalı spor salonumuz ihale aşamasında. İlküvez’deki spor kompleksimizin tadilat, bakım, onarım çalışmaları yüzde 95 seviyesinde bitti. Mayıs ayı başında hizmete sunulacak. Bayraktepe ve İlküvez Meydanında voleybol, basketbol sahaları aktif bir şekilde çalışıyor. 

*Belediye bütçesinin iki katı sosyal yardıma ayrıldı 

2 yıl boyunca pandemi süreci içinde büyükşehir belediyemizle beraber ulaşılmadık ev bırakmadık. Bütün ihtiyaçlara mümkün olduğu bütçede ulaşmaya çalıştık. Belediyemiz bütçesinin yaklaşık iki katı kadar sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfımızı 26 mahallesiyle Çaybaşılı’nın emrine sunduk. 

*Kış Festivalinde şelalelerde yüzülecek 

Tarımsal ve Kırsal Kalkınma Destekli Yerel Eylem Grubumuzu aktivite ettik, daha önce 3 ilçeden mütevelliydi Akkuş, İkizce ve Çaybaşı. Çıkan kanunla beraber her ilçe kendi eylem grubunu kurabilir dediklerinde biz de Karaca Yerel Eylem Grubu’nu kurduk, TKDK üzerinden ve DOKAP’ın işbirliğiyle büyükşehrimizle beraber 3 şelalemizde projelere başlattık. İki tanesinin yüzde 60 oranında geçtik. 12-13 Mart Büyükşehrimizin öncülüğünde Kış Festivali’ni şelalelerimizde yüzme etkinliği olarak planladık. 

*Bayraktepe’ye devasa sosyal tesis 

Bayraktepe’de Büyükşehirle beraber yapacağımız devasa sosyal tesis, Büyükşehir Belediyemiz 15 Şubat 2023 tarihli ihaleye çıkıyor, hızlı bir şekilde hemşehrilerimize kazandırılmış olacak. 

*Çaybaşı Belediyesi’ne fabrika ve arazileri kazandırıldı 

Çaybaşı ilçe merkezinde ve İlküvez istikakametli mahallemizde toplam 17 yeni dükkan, 2 yeni tekstil atölyesi kazandırdık. Daha önce avize fabrikası olan ve 2010’lı yıllarda üretimini durduran avize fabrikası ve arazisini Çaybaşı belediyemize cüzi bir maliyetle kazandırdık. Özel bir tekstilimizle de burada bir arsa problemimiz vardı, o arsayı da yine Çaybaşı Belediyemizin hizmetine, insanlarımızın hizmetine sunmak noktasında hazırladık. 

-İlküvez Engelli Okulu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na devri çalışması

İlküvez’de engelli okulumuz vardı, o 5 katlı bina içinde daha önce özel bir firma tarafından engelli okulu olarak vazife yapıyordu. Şu anda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız bünyesinde toplantılarımız devam ediyor, istişareyi yaptıktan sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza binayı topyekün devredebilme durumumuz olacak. Orada daimi olarak bir hizmet devam etmiş olacak.

-Çaybaşı Devlet Hastanesi

Çaybaşı İlçe Devlet Hastanesi 22 Şubat 2023 tarihinde ikinci ihalesine çıkacak. Sağlık İl Müdürlüğü bünyesinde ihalesi yapılacak. 

Çaybaşı Belediye hizmet binamız 27 Ağustos 2021 yılında ihale yapıldı. Yaklaşık 3 bin m2. kapalı alan bodrum + 5 şeklinde inşa edildi. İçinde otoparklar, hanımlar lokali, sergi salonu, gençlik merkezi, kültür merkezi, kütüphane, fuaye alanı, çok amaçlı salon ve atölyeler bulunur durumda. İnşallah sizlerin de onurlandırdığınız açılışımızla açılışını yapacağız. İnşallah bu memlekete uzun yıllar hizmet edecek.”

-Yeni Ulu Cami gezildi -

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından Çaybaşı Belediye hizmet binasının açılışı yapıldı. 

Çaybaşı Belediye hizmet binasını gezdikten sonra başkanlık makamında ağırlanan Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, beraberindekilerle birlikte daha sonra 2017 yılında inşaatına başlanıp 2021 yılı ramazan ayında hizmet vermeye başlayan Çaybaşı Yeni Ulu Cami’yi gezdi.