Cemil Hoca son yolculuğuna uğurlandı

TAKİP ET

Geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Cemil Yapar düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Fen Edebiyat Fakültesi önünde gerçekleştirilen törene Demokrat Parti Ordu Milletvekilli Cemal Enginyurt , CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, ODÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Niyazi Taşçı , Prof. Dr. Tahsin Tonkaz, Fakülte Dekanları, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, Genel Sekreter V. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Sami Güler ile akademik ve idari personel katıldı.
Rektör Prof. Dr. Ali Akdoğan törende yaptığı konuşmada “Üniversitemizin örnek şahsiyetlerinden olan Prof. Dr. Cemil Yapar hocamız da tecrübesiyle, olgunluğuyla, bu ülkenin milli ve manevi değerlerine bağlılığıyla örnek bir şahsiyetti. Ne mutlu ki arkasında kendisini hayırla yad edecek öğrenciler ve dostlar bıraktı. Allah-u Teala kendisine rahmet yakınlarına sabr-ı cemil ihsan eylesin.” dedi.
Törenin ardından Yapar için Ulu Camiinde cenaze namazı kılındı. 74 yaşında vefat eden Prof. Dr. Cemil Yapar Hatipli Şehir Mezarlığında toprağa verildi.