CHP'de Mehmet Kaptanoğlu dönemi

TAKİP ET

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanlığına atanan Mehmet Kaptanoğlu, görevi milletvekili aday adayı Av. Atila Şahin’den devraldı.

CHP Ordu İl Başkanlığı’nda yapılan devir teslim törenine milletvekili aday adayı Av. Atila Şahin, yeni il başkanı Mehmet Kaptanoğlu, Altınordu İlçe Başkanı Yelda Dalak, Gülyalı Belediye Başkanı Ulaş Tepe, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

“Güzel günlerde görüşeceğiz”

Açış konuşmasını yapan Av.Atila Şahin; “Yeni bir mecrada partimize hizmet edebilmek için yola çıktık ve milletvekilliğine aday adayı oldum. Oybirliğiyle Mehmet Kaptanoğlu’nu il başkanı olarak genel merkeze ilettiler. Genel merkez onay vererek yeni görevine başladı. Benim için çok duygusal bir an. Çok uzun bir süre, yaklaşık 8 yıldır il başkanlığı yapıyorum. Bu sürede CHP’nin il başkanlığında oturmak çok onurlu bir görev. Bu koltuk, devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün koltuğudur. Benim için son derece kıymetliydi. Mehmet Kaptanoğlu da bu görevi layıkıyla yapacaktır. Bundan sonra hangi pozisyonda olursam olayım, CHP’nin bir neferi olarak her zaman hem il başkanımın hem de il ve ilçe yönetimlerinin emrinde çalışmaya devam edeceğim. İktidar partisi milletvekillerinin Ordu’ya ciddi bir katma değer katkısı olmamıştır. Önümüzdeki seçimlerde Millet İttifakı, CHP’nin önderliğinde hem Cumhurbaşkanlığı hem de milletvekilliği seçimini açık ara kazanacak, artık Türkiye’nin hak ettiği gerçek yönetim biçimine kavuşturacaktır. Millet İttifakı’na ve şehrimize nasıl katkı verebiliriz diye yola çıktım. Takdir önce partililerimin, daha sonra da sevgili Ordulu hemşehrilerimin olacaktır. Bu süreci yönetecek yol arkadaşım Mehmet Kaptanoğlu’na başarılar diliyorum. Güzel günlerde görüşeceğiz.” dedi.

“Gözümü kırpmadan kabul ettim”

İl Başkanlığı görevine atanan Mehmet Kaptanoğlu ise duygularını şöyle ifade etti; “Partimiz ve benim için çok önemli bir gün. Kendimi bildim bileli hep siyasete yakın durdum, görev almam gereken yerlerde gözümü kırpmadan sorumluluk ve görevler üstlendim. Atila beyin özveriyle yürüttüğü il başkanlığı görevini bıraktığı andan itibaren bu göreve birimizin alması gerekiyordu. Çünkü önümüzde Türkiye’nin en önemli seçiminin ufku var. Sen ben yapmadan, ince hesaplara girmeden, kadayıfın altına üstüne bakmadan Bu partinin iktidara gelebilmesi ve genel başkanımızın ya da altılı masanın gösterdiği adayın Cumhurbaşkanı olabilmesi için özverili bir şekilde çalışacak insanlara ihtiyaç vardı. Atila başkanım, ‘bu görev sana düşer. Sen parti içerisinde ağabey pozisyonundasın. Bu görevi alır mısın dediğinde, arkadaşlarla bir görev değerlendirmesi yaptık ve seve seve bu görevi üstlendim. Sokakta gördüğüm her vatandaş, önce tebriklerini iletiyor, sonra da zor bir görevi aldığımı söylüyor. Bu zor görevi size güvendiğim için aldım. Beni hepinizin destekleyeceğine sonsuz inancım var. Ortaya çıkacak tüm adaylara aynı mesafedeyim. Benim tek bir sorunum var; bu parti iktidara yürümeli, Cumhurbaşkanı adayı bizim ittifakımızın adayı olmalı, oluyorsa da genel başkanımız olmalı. Bu göreve beli layık görenlere teşekkür ediyorum. Bu yolu beraber yürüyeceğiz.”

Konuşmaların ardından Atila Şahin, Mehmet Kaptanoğlu’na çiçek takdim ederken, Kaptanoğlu ise görevi devreden Şahin’e verdiği emeklerden ötürü plaket verdi.